2011-01-28 37 瀏覽
尋日約左位朋友食飯, 想起早幾日行過見到依間餐廳, 所以決定一試.之前打左電話去訂位, 去到先發覺唔係好多人, 可能因為平日啦. 所以一到就可以入座.我們先點了三文魚腩壽司, 日本象拔蚌壽司, 吞拿魚腩壽司同佐賀牛壽司本身唔好食魚生, 不過見到好靚, 用料新鮮, 都忍唔住開始食.三文魚腩壽司: 幾肥美, 可惜薄左d日本象拔蚌壽司: 可以一試吞拿魚腩壽司: 絕對推介, 油份充足, 回味非常佐賀牛壽司: 半生熟, 好食之後叫左小柱軍艦 同火灸鵝肝(一客一件), 炸蝦卷同軟殼蟹手卷2客幾樣都係中上之選, 唯一覺得軟殼蟹手卷可以做好d, 一隻蟹分一半做一客手卷, 點左2客, 點解唔同一隻蟹炸, 而唔係先上一客, 等炸好先再上另一客呢 (係都唔好俾客知呀!).....(題外話, 曾經係油麻地東京迴轉壽司食過軟殼蟹手卷, 規定一叫2客, 原隻即炸, 保証新鮮, 十分回味)食過再回味, 點多次吞拿魚腩刺身(一客三件), 帆立貝壽司同大甘蝦壽司大甘蝦壽司: 有彈性, 新鮮最後再叫左個三文魚頭湯($18), 都夠分2碗, 可惜唔夠魚味, 都可以一試.

三文魚腩, 日本象拔蚌, 吞拿魚腩, 佐賀牛

三文魚腩壽司: 幾肥美, 可惜薄左d

日本象拔蚌壽司: 可以一試

吞拿魚腩壽司: 絕對推介, 油份充足, 回味非常

佐賀牛壽司: 半生熟, 好食

大甘蝦壽司: 有彈性, 新鮮

三文魚頭湯

炸蝦卷