2023-12-25 519 瀏覽
行過街頭嗰家餐廳,飄過嚟嘅牛腩香就已經好吸引人。落座後,頭先點嘅牛腩麵上咗枱,碟牛腩滑嘟嘟,好似叫緊你快啲嘆佢。話唔多講,一啖入口,牛腩就喺舌尖上散發出嗲嗲嘅甜味,肉質正岩岩好,唔tough得滯,仲有股微微嘅辣椒香,真係一流👍。跟住呢,叫咗碗滑蛋金菇肉鬆炒飯。啲滑蛋靚仔過人,同金菇、肉鬆拌埋,米飯粒粒分明,乾爽彈牙。通常飯乾滯我會唔鍾意,但依家絕對係例外,每啖咀嚼都充滿滿滿嘅幸福感,實行每過多陣都想再嚟一啖😋。最後呢,就係甜品收尾-柚子蜜糖凍。這款甜品清新得嚟,又唔會太甜膩。食完鹹嘅,嚟個柚子凍,絕對係最佳收場!喺呢種輕盈嘅甜味中結束了今次嘅食評,下次再識真啲,一齊嚟個大飽口福啦🍴!