我第一次幫襯貴餐廳嘅體驗,今次不得不吐不快,因為屋企團年關係選擇該餐廳家聚,但實在十分不愉快。首先先評論食物方面,明白價錢地段關係,價錢會稍為高,水準不過不失,沒有什麼特別,片皮鴨可以一試,糯米飯炒蟹以咁嘅價錢嚟講真係好一般,小籠包係好食。第二樣就係講反映餐廳嘅評價,亦係令我和我屋企人嘅感覺。1️⃣環境方面比較迫 比較焗 明白有室外可以 選擇 因為室外因天氣關係比較凍 所以沒選2️⃣理解人手不足 但是亦都唔係服務態度唔好嘅理由3️⃣茶壺冇水,嗌咗侍應嚟幫手,但是她居然將茶壺放在用膳骨碟上4️⃣上四款甜品 竟然冇俾甜品碟 叫咗好多聲都冇人應 因為我哋有五個人分 枱面已經收晒用膳後嘅餐碟5️⃣🥇餐廳有個男待應 應該大約50歲到嘅阿叔 佢係得,他的一句說話令我以後再不會幫襯 時間發生大概夜晚9:30左右 我哋再追問該名男士應有冇甜品碟嘅時候 利申我哋再追問拿取甜品碟的過程,語氣是10分正常的。6️⃣呢個男侍應,其實正在準備落場嘅準備,但anyway,佢的確係有幫我哋拎甜品店,但係櫃檯得一隻,佢淨係俾咗一隻,我哋仲有四隻就冇俾到,竟然就繼續做佢做嘅嘢。7️⃣最後依一句說話,令我更加不會再幫襯,懶係自言自語咁講,其實講俾我

第二樣就係講反映餐廳嘅評價,亦係令我和我屋企人嘅感覺。
2️⃣理解人手不足 但是亦都唔係服務態度唔好嘅理由
7️⃣最後依一句說話,令我更加不會再幫襯,懶係自言自語咁講,其實講俾我哋聽,叫我哋唔好咁多嘢講‼️‼️‼️因為都幾大聲
‼️‼️‼️‼️
本來好地地嘅一餐,竟然發生不愉快事件,當然我哋決定投訴,經理事後亦過來道歉。

但我想講嘅係,作為一間京菜餐廳,其實收取嘅價錢絕對唔平,服務態度可唔可以好啲?就算我喺廟街食煲仔飯,都唔好意思前 唔好意思後,有冇搞錯?其實只係想有基本餐廳應有嘅服務,真的冇期望過高。

以上內容絕無虛構,全部真實反映。我想講就算係一間普通嘅茶餐廳,阿叔阿姐嗰份人情味同埋侍應嘅服務都絕對好過依個阿叔。最後如果真係咁大壓力,會唔會考慮休息一下 甚至唔做,而唔係發洩落客人身上。

俾兩粒星,純粹係經理嘅道歉同埋小籠包係好食,整體嘅餐飲體驗係好差。
2023-01-17
慶祝紀念