2015-04-11 11784 瀏覽
馬騮們考完試,要放鬆一下!帶佢哋去食自助餐!開心死佢哋!揀係Mr.Steak集團,因為對佢哋嘅自助餐有信心!因為人多關係,所以一早訂位!餐廳要求先入數做訂金,再傳真入數紙作實,我哋訂頭圍,當日準時到,呢間me.steak分店未來過,門口有放公仔秋千,好田園,個個爭住影相,之後入座,餐廳安排一排向窗嘅長枱比我哋四家人,唔迫又有海景睇,而且好近食物區(可能早訂位)食物種類好多,基本上每款試一啖都飽,最多人嘅一定係生蠔同刺身,而家好多酒店都唔供應生蠔,怕出事,香港人識食咗,唔係只提供一款美國蠔就得,呢度有四款生蠔,而且係即開,店員真係辛苦,無停過手,開蠔區靠牆全部係放生蠔嘅雪櫃,寫明只可以放生蠔,證明餐廳都好小心處理呢個環節!而且攞蠔時,店員會提醒由左至右食(淡到濃)我通常唔落茄汁,只落少許檸檬汁,好鮮!先食啲冷盤,習慣食少許沙律菜打底,羅馬菜爽脆,醬料有幾款選擇。長腳蟹腳比較少肉,不過配套幾好。有齊鉸剪蟹鉗,方便食客食得方便!刺身有成8款,好新鮮,要讚有埋海膽,而且擺盤靚!增加食慾!平時我自助餐好少食熱盤。呢度熱盤都好多選擇,尤其牛扒同鵝肝。煎得好香口好味!甜品係自助餐嘅靈魂,呢度好好多選
好精緻嘅擺設
生蠔櫃
即開生蠔
沙律
蟹腳山
冷盤
刺身櫃
刺身
刺身有成8款,好新鮮,要讚有埋海膽,而且擺盤靚!增加食慾!
平時我自助餐好少食熱盤。
牛扒先生
呢度熱盤都好多選擇,尤其牛扒同鵝肝。煎得好香口好味!
甜品款式多
甜品自助餐嘅靈魂,呢度好好多選擇。大部分都好好味。而且必試牛奶布甸,好滑好濃牛奶香!
等好耐嘅心太軟
仲可以去心太軟櫃檯度,要求店員寫字。好窩心!(不過都等得幾耐)
雪榚櫃
雪榚係現成名牌子杯裝雪榚,味道當然好味,只係雪得比較硬身,最好預早拎出來解凍食!
店員服務好細心,每次清碟前都會問一聲,態度有禮,細細聲,又會用椅套保護大家嘅外套!廁所非常乾淨,設備齊全,今餐食得好舒心!
2015-03-14
牛扒先生