2020-04-15 109 瀏覽
疫情咁耐小朋友日日都吽係屋企,就嚟悶到生菇。終於今日帶咗女女去親子餐廳放吓電,餐廳乾淨企理,所以都好放心帶阿女去玩!.一入門口就要除鞋探熱消毒手,然後阿女就衝咗去play area頭也不回了。餐廳嘅play area都算大,分咗幾個區,有俾嬰幼兒玩嘅地墊區、有男孩子嘅工具區、亦有女仔最愛嘅煮飯仔區,仲有一堆裝扮服飾去扮鬼扮馬;木粒製成的沙池好適合我個潔癖女女玩。玩具設施種類都算好多。當晚我哋人唔多,有好充足空間去玩。.餐廳特色係食中式私房菜,食品水平都幾高,推介陳皮紅燒獅子頭($138),外表平平無奇一粒肉丸咁,但一咬開內裡係好香嘅豬肥膏香氣,脂肪同肉的比例調較得剛好。前菜拼盤A($88)每樣細細碟,但都幾開胃,推介個香辣口水雞,調味用料好足,麻辣香味好濃,不過份量只有4小嚿。仲有個靈感尋味素鵝都好味,甜甜地又有少少滷水味,小朋友好鍾意食。上湯鮮茄有機豆苗($88)豆苗煮得剛好唔會太淋,又唔會有草青味,配合埋女女最鍾意嘅香菇,原隻蕃茄加埋上湯好適合小朋友食,味道清清哋無味精,好食!.值得一讚係啲餐廳細微做得好好,鮮茄豆苗上檯後侍應會遞上剪刀俾你剪開原個蕃茄;小朋友餐具及high cha

陳皮紅燒獅子頭
前菜拼盤
拼盤—香辣口水雞
上湯鮮茄有機豆苗

值得一讚係啲餐廳細微做得好好,鮮茄豆苗上檯後侍應會遞上剪刀俾你剪開原個蕃茄;小朋友餐具及high chair一早已準備好;餐廳廁所備有小朋友坐廁,而且好乾淨地下完全無濕;仲有家庭廁所方便爸爸媽媽一齊換片;有哺乳室所以帶比較年幼嘅BB都無問題。
總括嚟講係一間幾有心機的親子餐廳,雖然價錢唔算平,但嘢食好食又可以俾小朋友放電,值得再嚟。

2020-04-14
陳皮紅燒獅子頭