2009-03-18 4 瀏覽
食完dinner好努力咁由尖咀行到旺角嚟燃燒卡路里, 就係為咗要食多個甜品先收工咖啡雪花冰$25 配榛子糖漿配粟米片 食落未榛子咖啡咁嘅味囉, 不過咖啡味太淡, 榛子糖漿亦好少好少, 第一次試落粟米片, 原來食冰配粟米片嘅感覺係咁match, 好正, 比其餘嘅朱古力, 花生, 糖碎嘅更加好; 個冰同我去元朗食嘅有好大分別, 元朗嘅食落似食雪糕, 你會奇怪唔似食緊刨冰, 不過又會被它嘅濃厚口感吸引住, 而今次就真係食到冰碎喇, 邊度正宗就唔知喇+芒果$5 +士多啤梨$5 + 蜜紅豆$2 + 愛玉凍$2 + 朱古力魔豆$2 + 小丸子$2 sorry, 我唔識叫叫咗d唔啱我地口味, 首先係生果類, 兩樣都唔甜, 仲有少許偏酸, 只可解釋唔啱季節, 自己白痴; 紅豆, 一d都唔蜜, cheap cheap紅豆, 連係未天津紅豆都有懷疑, 咁細粒扁身; 愛玉凍. 係d啫喱嘅物體, 淋淋地; 朱古力魔豆, 係d一咬會爆開嘅朱古力豆, 其實食落只有好淡嘅朱古力味, 以前都食過, 唔記得係未都係咁淋; 小丸子, 係d好似糯米做嘅小丸子, 小許煙韌咁啦, 粉味囉, 冇乜特別, 特別在食到尾都食唔到

咖啡雪花冰$25 配榛子糖漿配粟米片

sorry, 我唔識叫叫咗d唔啱我地口味, 首先係生果類, 兩樣都唔甜, 仲有少許偏酸, 只可解釋唔啱季節, 自己白痴; 紅豆, 一d都唔蜜, cheap cheap紅豆, 連係未天津紅豆都有懷疑, 咁細粒扁身; 愛玉凍. 係d啫喱嘅物體, 淋淋地; 朱古力魔豆, 係d一咬會爆開嘅朱古力豆, 其實食落只有好淡嘅朱古力味, 以前都食過, 唔記得係未都係咁淋; 小丸子, 係d好似糯米做嘅小丸子, 小許煙韌咁啦, 粉味囉, 冇乜特別, 特別在食到尾都食唔到, so問佢先再用個碗仔裝住拎比我地, 不過都唔怪得佢地, cos成場真係好爆

P.S. 本來嚟係為咗食宇治甘時雪花冰, 點知落單先知冇, 唉~迫住叫啦又叫錯哂d唔啱自己食嘅野(淡, 生果不時, 淋嘅配料), 都好難叫我地食得好開心
三人一甜品埋單$43
2009-03-17
$13 (宵夜)