2020-02-03 56 瀏覽
放假前,小朋友放早,每日放工都要急急腳趕去接放學,lunch又未食,攪到變左每日都要我食lunch,小朋友食Tea,唔係間間餐廳Teatime都有lunch食,係寶林就俾我揾到間。本來只係覺得佢個名幾好聽《四季•良晨》幾詩意,入邊裝修都好文青feel,原來係間台式小店。由於太肚餓,即order 咗一個古早味滷水拼盤 同埋一個鹽酥雞扒滷肉飯,後來發現佢既Tea都好正, 又叫咗一份 桂花雞翼 鹽酥花枝丸, 同埋 半份芝士醬酥排骨吐司 +地瓜薯條+ 蕃茄米線。以為碟仔細細都食得晒,結果緊係要打包。味道方面滷肉飯同蕃茄米線都不過不失, 反而鹽酥雞扒正,食落同某大雞扒店差唔多。花枝丸彈牙,桂花雞翼係炸雞翼點桂花醬仲有地瓜薯條小朋友話好食過普通薯條,大大條好有口感,芝士醬酥排骨吐司 鹹鹹地、 脆卜卜 ,好好味。最後滷水拼盤夠晒入味。飲品係我地台式飲品既最愛黑糖珍珠鮮奶,黑糖珍珠黑糖味唔多夠,略嫌美中不足。