🌶️ 吃貨朋友哋,我今次又有新發現喇!搵到間泰式餐廳,正宗過打邊爐嘅湯底!同衰佬行過去,見到啲食物擺檯見得食得,簡直係心癢難耐。倆口子一坐低,就嚟個檸檬草烏冬,好彩有預備,一啖落去,味精味梗係冇啦,正喎!真係青檸香透嗰種,整個人清新哂!我地又點咗石鍋拌飯,咀嚼間果然係香口得滯,大量蔬菜同埋嗰脆脆嘅飯粒底,呢碗飯攪一攪,嘩,個香味四溢,蕾絲!而家啲泰菜多數唔夠辣,但佢哋個辣度,真係唔輸喺泰國食到嗰啲,辣得嚟又唔會蓋過主菜味。最後,跟個甜品mango sticky rice,呢啲係標配啦,甜丁丁嘅芒果配上糯米飯,真係正到彈起!整體黎講,食物新鮮,服務態度又好,一個字,正!下次覺得自己夠勁,想試下火辣新境界,記得要黎呢度,保證有驚喜🤩!#美食探險 #泰式火辣 #正宗滋味