2019-05-15 762 瀏覽
其實唔係黎呢頭野我根本唔會突登食,咁岩係軒尼詩道就沿住行,第一間食韓國快餐。繼續行見到呢間門口menu有水冷麵就黎食。又見佐敦總店好多好評心痕痕。見到有評價係話態度唔好,我本來係想話食個飯就走,默默食完就急腳走,但都遇到傳說中態度差既侍應。一開始佢已經黑口黑面,我問咗拎餐具,因為我張係右台無,點知係左邊台,佢唔耐煩黑住面咁講:咪呢度囉。個時已經想快手食完走。一開始我目標明確:水冷麵,就立即落單。兩碟正常味道既小菜水冷麵,個麵質偏硬太實身。個蘿蔔、水梨都酸酸地醃過,加埋黃芥末、醋一齊食去消下暑。味道正常唔伏但唔會話好好食個麵有少少硬。呢個時候就3點,過咗食飯高峯時間。其實我好明白飲食業辛苦,所以我會講唔該。但呢臨走既時候舉手埋單:唔該埋單。個店員講:呢邊啊姐姐仔。(個語氣好差輕挑個種)唔會再返黎呢間食。

一開始我目標明確:水冷麵,就立即落單。

兩碟正常味道既小菜

個麵有少少硬。

唔會再返黎呢間食。