2018-12-12 204 瀏覽
難得平日放假,去開尖東果邊買野,見到平時食開果間既手卷未開門,行過少少見到有呢間壽司店,所以就諗住試下。咁岩撞正食飯時間,所以都幾多人排隊買野食!不過師傅都整得好快,叫完食物之後大概幾分鐘就有了!因為跟朋友只是口痕食下,所以沒有入店內立食,只在門口吃完便走了!海膽手卷($50),海膽大舊而且肥美鮮甜,唔會食落已經一pat咁,啖啖肉,再落少少芥辣豉油一齊食,鮮甜味更出。紫菜脆的,唔會好似仿間果D咁變淋!不錯!芥辣八爪魚手卷($28),芥辣八爪魚一直都係我的最愛。這裡的芥辣八爪魚爽甜新鮮,芥辣供鼻,如果手卷D飯可以多返少少壽司醋的味道會更佳!總括黎講,尖東科學館道美食林立,而呢間壽司店方便了在附近返工的打工仔,不論立食定外賣自取都好多人,價錢又唔算太貴,都可以再試的!
海膽手卷

芥辣八爪魚手卷

2018-12-05
2 分鐘 (外賣自取)