2021-03-25 550 瀏覽
今次又約咗中環之友食飯,今次由佢發辦揀餐廳,我就去到現場就得。到咗先知係成日喺IG見到嘅拾伍。店主之前葵廣開服飾店,就算中環開店都繼續堅持本業,所以四層嘅餐廳,二樓就係賣嘢;三樓係餐廳位;四樓係天台但同時有餐桌,不過都幾多人幫襯。宮崎南蠻炸雞弁當 $88最靚嘅打卡美食,以花布包裹住便當,慢慢打開再揭開木盒就係主食,有兩個飯糰、炸雞、青瓜、沙律菜等等,望落好豐富,預返時間慢慢打卡。煙三文魚牛油果蟹籽沙律 $97沙律一層一層嘅貌相十足蛋糕一樣,加上鮮艷嘅蛋黃放喺頂層,一見到已經令人心情愉快,搗爛個蛋黃果下好治癒。Dirty Mocha $52一睇就知夠髒髒,入口有香濃朱古力味同少少咖啡味,甜得嚟又唔膩,不過記得唔好用手拎起個杯,會整污糟隻手呀。金絲黃菊雪梨茶 $88茶料用花花碟盛載,可以自己夾到玻璃茶壺之中再慢慢焗茶,令飲茶不止於茶的味道,亦可以慢活感受平常生活小細節。順手去二樓睇,見到有衫同生活小物,大家可以食飽再shopping,或者下次經過齋買都得。現場仲有好多vintage裝飾,不妨每一層慢慢睇、慢慢影。餐牌

宮崎南蠻炸雞弁當

宮崎南蠻炸雞弁當