2022-08-02 427 瀏覽
平時都好鐘意打邊爐,但係又好怕肥,《渝味曉宇重慶老火鍋》打破呢種舊觀念,最近邀請左生酮飲食達人唐貝詩Lydia Tong合作,聯乘設計出一套生酮火鍋,可以食住瘦 ‼️真係健康既一餐😍今次揀左位於沙田既分店,環境乾淨企理,座位好寬敞,坐得好舒服!鴛鴦鍋生酮養生花膠雞鍋湯料入面有三黃雞,花膠,蟲草花,杞子,店員講成個湯頭最少要煲6個鐘,相當清甜普通辣大紅鍋經典嘅四川湯底,越煮越香,越煮越辣!美國Prime 牛小排 雪花均勻,肉質好嫩,牛肉味濃郁~海帶麵海帶製成嘅麵條主要係纖維,卡路里接近係零😍比一般麵質爽脆,外形有啲似粉絲,但食落去好爽口手打黑松露墨魚滑超香黑松露味,質地好Q彈,超中意手打蝦滑蝦滑好香濃蝦味,但牙爽口仲有啲蟹子添!功夫萵筍片好健康,中和返食完肉嘅油膩。食落爽甜珊瑚蚌好彈牙爽口,食落滿口都是海鮮鮮味,一分鐘即食我地就試左生酮雜莓梳打同青檸梳打,飲落好清爽解渴好適合夏天餐廳都好貼心,我最鐘意佢可以選擇叫一份/半份,就算人少少都可以試多幾款。全部食材都好新鮮,值得推介🫰🏮渝味曉宇重慶老火鍋🏮📍地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓709號舖

鴛鴦鍋生酮養生花膠雞鍋

普通辣大紅鍋
經典嘅四川湯底,越煮越香,越煮越辣!

美國Prime 牛小排
雪花均勻,肉質好嫩,牛肉味濃郁~

海帶麵

手打黑松露墨魚滑
超香黑松露味,質地好Q彈,超中意

手打蝦滑
蝦滑好香濃蝦味,但牙爽口仲有啲蟹子添!

功夫萵筍片
好健康,中和返食完肉嘅油膩。食落爽甜

珊瑚蚌
好彈牙爽口,食落滿口都是海鮮鮮味,一分鐘即食

我地就試左生酮雜莓梳打同青檸梳打,飲落好清爽解渴好適合夏天

🏮渝味曉宇重慶老火鍋🏮

📍地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓709號舖