OPPA Coffee Bar Restaurant

2019-09-21 266 瀏覽
今日和朋友往尖沙咀韓國街Oppa Coffee Bar Restaurant食韓國菜, 我們點了韓式炒粉絲, 海鮮蛋漿熔岩炒飯、蒜香炸雞和可樂。韓式炒粉絲炒得乾身爽口有濃香醬油和酸汁味, 食落開胃, 配菜有紅椒, 青椒、蘿蔔絲、洋蔥和蔥花。紅椒, 青椒和蘿蔔絲食落新鮮爽口, 洋蔥和蔥花帶出粉絲的香味, 食落口感帶甜而不膩, 很有在韓國旅遊時的感覺;海鮮蛋漿熔岩炒飯賣相吸引足料,oppa奉上海鮮蛋漿熔岩炒飯, 之後加上蛋漿和芝士,oppa加上火槍, 之後攪拌和拉絲便完成這個熱辣辣的海鮮蛋漿熔岩炒飯, 炒飯飯粒分明, 食落軟綿, 飯配上香濃的蛋漿和芝士, 蛋漿和芝士味道香濃,食落醒胃, 海鮮味道十足, 不會因炒過而過老,整份海鮮蛋漿熔岩炒飯口感豐富滿足;最後蒜香炸雞我們點了半份, 炸雞炸得金黃香脆, 蒜香味濃,雞皮有蒜蓉粒口感十足雞肉食落鮮嫩, 有蜜糖的香味, 配上熱辣辣爽脆薯條, 整份蒜香炸雞食落惹味, 配上特製醬汁食落美味, 提昇口感,佐酒一流。餐廳座位光猛闊落, 坐得舒適, 餐廳食物美味,oppa細心烹調熔岩炒飯, 食物有質素, 價錢合理, 食了一頓高質韓國菜,適合三五知己聚會好地方。
韓式炒粉絲
蒜香炸雞
海鮮蛋漿熔岩炒飯
oppa奉上海鮮蛋漿熔岩炒飯, 之後加上蛋漿和芝士
視覺享受
2019-09-17