2021-08-24 458 瀏覽
估唔到太子都有間地道風味蠔仔粥!同埋有我最中意食嘅蠔餅~於是就入去試下!另外就嗌埋鹵水三拼+豬皮蘿蔔~首先講下蠔仔粥!佢都幾多調味料,同埋有少少芫茜味,唔中意食芫茜嘅朋友記得講走芫茜啦!同埋2人份量嗌$55果個真係岩岩好!跟住個蠔仔餅好香脆,亦都好多蠔仔食!食落去啖啖肉好好味!再配埋啲魚露真係perfect match跟住到鹵味三拼,嗌左鴨腎+魷魚+鵝腸!個鹵水汁反而淡左少少,但啲鵝腸真係好唔客氣,份量好多!!魷魚份量稍為少左dd,鴨腎亦都好彈牙,幾有𡁻口~最尾個豬皮蘿蔔!真係好多豬皮!而且豬皮個size亦都好大塊!而啲蘿蔔亦都好冧甜!個size亦都好大舊~~但稍為油左少少🤏咁姐~So far, 呢間食蠔仔粥的確好食!2個人食都唔洗$300,真係好抵食!而且又有咁多蠔食正呀

正呀
2021-08-24