2022-08-11 36 瀏覽
呢間cafe牆上嘅的紅磚,很有懷舊嘅風味, 令我回想起在英國London時閒逛嘅時光, 尤其見住嗰d別具英倫風格嘅柔和燈光, 及掛上富英國主題嘅壁畫!用日式煎蛋🥚, 及以西式料理呈現港產電影中的經典菜式, 以🍚意大利飯墊底, 飯有著和味既叉燒汁滲入當中很惹味, 亦煑得口感十足, 🦆鴨胸好味到以為係叉燒🐷, 吃不出是鴨胸🦆, 一個不錯既 fusion 菜式 👍四川担担溫泉蛋卡邦尼意粉🍝, 很玩味的造法, 用煑四川擔擔麵的製作方式, 以花生醬🥔調理成醬汁加上四川辣醬🌶️, 混和温泉蛋🥚撈埋一 齊, 令有甜有辣🌶️又不失卡邦尼味道的意大利粉🍝更出色 👍呢個蟹肉🦀沙律鋪滿我最鍾意既蟹子, 仲有大量既🦀紅蟹肉絲同埋麵包蟹🦀既肉絲撈埋一齊食, 喺舌面感到軟腍既蟹肉, 多汁又好香既蟹味🦀, 加上咬住脆卜卜既蟹子, 的確係多重口感, 多重享受!😇將法國鵝肝🦢配上凍既法式焦糖燉蛋🥔, 真夠創意, 加上熱辣辣香趣極薄既法國麵包🥪,焦糖燉蛋🥚又香又滑,煎到外趣內軟, 又甜又鹹的竟然會咁match, 讚👍