2018-06-28
一段時間無食燒烤野lu,「酒肉.朋友」個名好吸引,引誘左我今晚過黎食串燒🤓。門既牆身好多懷舊卡通海報,令人滿懷回憶。🐟銀雪魚乾 $38烤得香脆,連埋蛋黃醬一齊食,非常滋味既一道「零食」。🍢黃芥末雞肉串 $20雞肉嫩滑,看似醬汁好多,但係落就覺得剛剛好。🍢日本雞腎 $28切到一粒粒,非常彈牙。🍢紫蘇葉雞皮蝦卷 $38呢個絕對係我既至愛,外層雞皮烤到超級脆,中層用帶有獨特香味既紫蘇葉包住彈牙有鮮味既鮮蝦,十分好味道,一串唔夠喉丫。🦐鹽燒海蝦 $25海蝦好大隻,外殻十分脆,鹽味提鮮。🌽粟米 $32真係好耐無食燒粟米啦,擺碟吸引,帶有濃濃牛油味。🍢鮮淮山 $18切到好似棋子甘,外面焦香,帶微脆,好味。🍢本菇牛肉卷 $30本菇同牛肉好夾,牛肉味濃,肉質鮮嫩,並且帶有菇香味。🍢鮮味魷魚鬚 $38呢個同平時出面食過既魷魚鬚唔同,除左唔乾身外,多一份彈牙感。🍢厚切牛舌 $52牛味濃,厚切關係,更加鎖住肉汁。🍢燒芝士年糕 $38炸年糕就見得多,但如果未食過燒就一定要試下,烤得非常好,入口綿綿既感覺,咬開暖流既芝士湧出,絕不能錯過,必食。整體價錢黎講唔算話平,但質素的確有水準,特別係紫蘇葉雞皮蝦卷同燒芝士
🐟銀雪魚乾 $38
烤得香脆,連埋蛋黃醬一齊食,非常滋味既一道「零食」。
雞肉嫩滑,看似醬汁好多,但係落就覺得剛剛好。
🍢日本雞腎 $28
切到一粒粒,非常彈牙。
🍢紫蘇葉雞皮蝦卷 $38
🦐鹽燒海蝦 $25
海蝦好大隻,外殻十分脆,鹽味提鮮。
🌽粟米 $32
真係好耐無食燒粟米啦,擺碟吸引,帶有濃濃牛油味。
🍢鮮淮山 $18
切到好似棋子甘,外面焦香,帶微脆,好味。
🍢本菇牛肉卷 $30
本菇同牛肉好夾,牛肉味濃,肉質鮮嫩,並且帶有菇香味。
🍢鮮味魷魚鬚 $38
🍢厚切牛舌 $52
牛味濃,厚切關係,更加鎖住肉汁。
🍢燒芝士年糕 $38
整體價錢黎講唔算話平,但質素的確有水準,特別係紫蘇葉雞皮蝦卷同燒芝士年糕,其他地方食過幾次,呢度做得算好出色,但小妹住得太遠,下次再經過呢頭會再返黎食。