2019-04-15 282 瀏覽
想起食韓燒就想起新麻浦,因為交通方便,就在銅鑼灣地鐵C出口,上到路面一望就見到新麻浦,過對面上二樓就係.點餐之後服務員好快上了前菜.有大豆牙菜.海帶𢇁.泡菜,蘿蔔絲和沙律已經一枱放滿晒,可能肚子餓了好快就食晒.服務員問我們要吾要加添,我回答:當然要敢好味,跟著我們的烤肉達人套餐來,開了爐預備燒.我鐘意的特級霜降牛肉,入口肉質鮮嫩油脂好香牛肋排用生菜卷起食,牛護心肉有D咬口牛五花肉好快熟,燒豬皮可能油脂多燒到搶火.馬上收細火,食落口感覺膠質好重一D都吾肥黑毛豬肩肉真係非一般普通豬肉,好有豬肉香味,豬頸肉爽脆,燒腓骨肉質鮮嫩,五花肉有油脂香,爐邊D蛋好香好食,食晒之後店員幫你添加,還有芝士炒年糕拉麵味道相當合我口味

牛肋排用生菜卷起食,
牛護心肉有D咬口