2016-06-01 380 瀏覽
今晚有朋友請食壽司烤肉,SO HAPPY~一早嚟到韓日燒羅位,好在呢個時間人唔算好多,好快可以埋位,自助晚餐真係好豐盛吖,有新鮮嘅迴轉壽司,我最鐘意嘅就係佢哋嘅三文魚壽司,魚肉生鮮爽嫩,蘸小小芥末之後味道更加正,差D食到停唔到口。壽司之後仲有一底火鍋及涼伴小菜,火鍋嘅配料種類繁多,有燒肉、熱狗、香腸、茄子、青瓜、金針菇之類嘅,完全可以滿足不同口味嘅人群。蔬菜同肉食都好新鮮,滾兩滾就可以食入口了,很爽脆。其中最吸引我哋嘅當然係佢哋精緻鮮美嘅牛扒喇,用一個長碟裝住血紅嘅牛扒,每一塊厚薄均勻,排列整齊。隨便羅上一碟都滿意,唔使左揀右揀咁麻煩。除咗壽司同火鍋,佢哋仲有鐵板烤,可以放上自己鐘意食嘅材料入去烤,我試咗一下烤牛扒同海鮮,可能係自己動手喇,覺得味道真係可以比得上大廚嘅手勢喇,哈哈。今晚一次過試咗三種唔同嘅食法,真係好過癮,價錢又實惠,以後要多D嚟幫襯先得。
今晚有朋友請食壽司烤肉,SO HAPPY~
除咗壽司火鍋,佢哋仲有鐵板烤,可以放上自己鐘意食嘅材料入去烤,我試咗一下烤牛扒同海鮮,可能係自己動手喇,覺得味道真係可以比得上大廚嘅手勢喇,哈哈。
2016-06-27