2022-01-30 120 瀏覽
疫情又嚴重咗, 夜晚又繼續無堂食到二月中🥲想感受下韓國夜巿氣氛, 除咗join Zoom遊學團同睇Google Map之外, 唯有喺旺角食吓薯粒熱狗棒, 夜晚6點後都有得食🙃呢度其實除咗熱狗棒之外, 其仲有其他小食. 有一款Oreo味西班牙油炸鬼望落幾好味,可惜去到當日已經賣哂🥲咁就叫咗個S1嘅set, 有2條熱狗4粒芝士波同1串年糕香腸, 一次過試哂幾樣嘢食. 另外嗌咗其他幾款熱狗棒同即叫即製嘅梳打. 🌭韓式熱狗棒主要分為薯粒同傳統熱狗棒兩大類, 全部即叫即炸, 等10分鐘左右有得食✨嗌咗其中六款, 個人推介 薯條鴛鴦芝腸 同埋最邪惡嘅 雙重芝士拉絲😈 熱狗棒炸好之後, 店員會問使唔使喺表面沾上砂糖. 個人覺得係一定要加🧂再自己加啲芥末同車打芝士醬就更加好味🙃 🍢年糕香腸年糕本身炸完都仲keep到煙韌, 同脆皮嘅韓式香腸串串埋一齊再加埋咸咸哋嘅醬一齊食, 口感滿分🙃🧀 芝士波一開頭我以為會好咸, 點知原來係甜+好煙韌, 當然咬落去入面係有芝士餡, 又甜又咸咁幾好味👍🏻🍹西袖/ 蜜桃Soda Water有果肉喺底, 食完咁多油膩嘢大啖咁飲好refreshing💆🏻‍♂️💛個人必食推介:

🌭韓式熱狗棒

🍢年糕香腸

🧀 芝士波

🍹西袖/ 蜜桃Soda Water

💛個人必食推介: 薯條鴛鴦芝腸/ 雙重芝士拉絲熱狗棒, 芝士波

返食指數: 🥑🥑🥑 (5🥑滿分)