2018-08-15 1015 瀏覽
呢排煲緊韓劇金秘書,搞到我好恨食韓國野,放工立即拉住朋友去我之前放工成日經過既韓國餐廳食,因為時間比較早,所以唔算多人,店內比較細,位同位中間得條好細既行,真係肥d都入唔到去,不過唔緊要,重點係食物!! 坐低一陣就立即比咗三碟前菜畀我哋, 我哋一邊食前菜一邊打開menu,都有幾多選擇waiter好想我地一坐低就落單,但我地簡耐左dd,佢地行過來好幾次,我有d唔自在,不過我地最後簡左泡菜炒飯,牛肉炒粉絲同埋年糕餃子湯因為我唔太食得辣野,所以我只係食左小小泡菜炒飯,食落去唔太辣,唔算太濃味,味道適中,幾好味!!牛肉炒粉絲開頭都驚炒得好油,但事實又唔係,完全無食到成口油林林既感覺, 有飯又有粉絲食,唔錯! 年糕餃子湯嘅餃子係泡菜餃子,唔算好大隻,年糕都唔算好多,不過個湯幾好飲,間唔中想食韓國嘢嚟,呢度都係一個幾好嘅選擇