2021-03-24 4739 瀏覽
最近同事食過呢間餐廳向我高度推薦 今日特登同朋友過嚟觀塘試下😉餐廳開門時間係12點正 開店嘅時候已經有幾個人等緊,好彩我哋都唔係太遲黎😆餐廳座位以卡位為主,都幾企理,坐得幾舒服👍睇返menu個選擇都唔少, 佢地可以平平哋加配唔同嘅小食☺️,所以我哋嗌咗兩個主食同三個小食試下😉大醬牛肉粉絲煲配白飯大醬湯辣辣地飲落都幾開胃, 牛肉味道正路, 另外粉絲同牙菜金菇嗰啲煮得唔會太淋 用嚟送飯真係一流🤤酥脆蘑菇雞翼蕃茄湯烏冬蘑菇雞翼都係佢哋一個特色小食,雞翼嘅肉質仍然保持嫩滑,入面有啲芝士,同埋蘑菇食落都幾夾😄蕃茄湯烏冬亦都唔錯 烏冬煮得好爽滑彈牙另外個湯亦都加入咗唔少嘅茄粒☺️☺️脆香牛油雞翼炸得唔油,雞翼肉質嫩滑亦都充滿牛油味😁😁卡邦尼年糕年糕食落煙韌,同卡邦尼醬都幾夾 不過覺得年糕可以輕輕再加少少調味😚甜辣韓式炸雞甜辣醬味道 惹味, 炸雞好香口,入面仍然 好多肉汁😋, 整體我覺得佢哋處理雞嘅食材都唔錯喎👏👏飲品方面我哋嗌咗蜂蜜柚子茶同紅柚荔枝梳打蜂蜜柚子茶正常嘢,飲落都幾滋潤😌紅柚荔枝梳打酸酸甜甜的,好開胃😊

餐廳座位以卡位為主,都幾企理,坐得幾舒服👍

大醬牛肉粉絲煲配白飯

酥脆蘑菇雞翼蕃茄湯烏冬

脆香牛油雞翼

炸得唔油,雞翼肉質嫩滑亦都充滿牛油味😁😁

卡邦尼年糕

甜辣韓式炸雞

飲品方面我哋嗌咗蜂蜜柚子茶同紅柚荔枝梳打
蜂蜜柚子茶正常嘢,飲落都幾滋潤😌
紅柚荔枝梳打酸酸甜甜的,好開胃😊