從前有一個韓國人,跑到日本福岡生活,之後回流返韓國,成功將日本福岡嘅免治漢堡扒加上韓國特式,開設嘅日本菜,今次從韓國帶到嚟香港尖沙咀,咁呢間係日本菜或係韓國菜?????就當佢係🇯🇵日❎韓🇰🇷crossover! #福岡漢堡扒#提前到,門都未開就等位,室內乾淨企理,有日式的簡潔感覺, 走年青路線。全部快餐長枱設計,如果兩小無猜撐枱腳,唔知應該係對住坐比較方便傾計,還是左右坐比較親密好呢?枱面一人一個係乜?唔係畀你洗手嘅水龍頭,係一陣間抽氣嘅抽油煙嘴🤣點咗個兩人餐$279醬汁、鹽同韓國kimchi,加上日式例牌沙律菜。雖然套餐跟嘅牛丼,但絕無馬虎, 日本珍珠米合格以上,牛肉就正常嘢啦,雞蛋都係日本雞蛋加少許蔥花, 真係有啲日本快餐Feel。生免治漢堡牛肉球上枱, 看上份量不算多食完就剛剛好。找分別😜。 答案:雞蛋上面多咗啲芝士碎條小心旁邊圓柱體嚿高溫石。『有得食,有得玩,一次過滿足你兩個願望!』🤩超強抽氣,無油煙味( 可能我哋第一檯到場食)你鍾意medium-rare或是 medium well 悉隨專便,想個面脆香啲,定係想牛肉厚身啲,唔使要求投訴,因為全部自己嚟,今次煮得唔好下次再嚟過
就當佢係🇯🇵日❎韓🇰🇷crossover! #福岡漢堡扒#

點咗個兩人餐$279
醬汁、鹽同韓國kimchi,加上日式例牌沙律菜。

月見味噌牛丼

生免治漢堡牛肉球上枱, 看上份量不算多食完就剛剛好。
雞蛋和牛漢堡扒

找分別😜。 答案:雞蛋上面多咗啲芝士碎條
芝士蛋和牛漢堡扒

小心旁邊圓柱體嚿高溫石。

『有得食,有得玩,一次過滿足你兩個願望!』🤩
超強抽氣,無油煙味( 可能我哋第一檯到場食)你鍾意medium-rare或是 medium well 悉隨專便,想個面脆香啲,定係想牛肉厚身啲,唔使要求投訴,因為全部自己嚟,今次煮得唔好下次再嚟過。

免治《和牛》感覺又點可以同m記比, 雖然是免治牛,但亦感覺都和牛嘅油脂感,如果煮得好,你可以食到面層嘅焦香,內層嘅juicy;如果煮得唔好,都唔怪餐廳是你自己煮㗎嘛!新鮮煎好熱辣,如果要彈嘅,就係雞蛋好容易熟晒加上蛋份量比較少。跟埋嘢飲,呢個勝價比算唔錯👍

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物賣相=(滿分20) 19
食物味道=(滿分20) 18