2021-10-25
最近,韓劇魷魚遊戲掀起熱潮,放假去食韓國燒烤,仲食埋大大隻嘅原隻魷魚。🍳每枱都有泡菜、海苔同生菜,食完可以任添,唔少得泡菜蛋,蛋香滑,內裏有香辣泡菜,幾滋味。服務都唔錯,店員主動幫我哋清理鐵板。餐廳牆身係行簡單工業風,畫上多幅特色動物壁畫。座位係傳統圓檯櫈,通風系統都妥當,唔會太大油煙。🥓五花腩 $98喺店舖必叫嘅主角,五花腩肉同油脂層次分明,煎到金黃焦香,食落幾脆口,配上生菜、泡菜同海苔,減少油膩感覺。🥩M6和牛肩胛肉$228油花分佈均勻, 肉質鮮嫩,每人一塊再剪開食就啱啱好,好鍾意食牛嘅仲可以試埋和牛拼盤。🦑原隻魷魚 $95魷魚卷曲成花形,份量唔少,可以夠2 個人分享,入口爽口。 🍹特飲:$28/ 杯熱戀情人(蜜桃西柚梳打)甜過初戀(梨汁檸檬梳打)兩款都係清甜帶酸,幾開胃解膩。宜家用信用卡優惠會再抵啲,我朋友用咗匯豐信用卡,食品會有88折優惠。另外,店員話用大新信用卡正價Menu 有8折優惠,生啤買2送1。
🥓五花腩 $98
🥩M6和牛肩胛肉$228
🦑原隻魷魚 $95
魷魚卷曲成花形,份量唔少,可以夠2 個人分享,入口爽口。
🍹特飲:$28/ 杯
熱戀情人(蜜桃西柚梳打)
甜過初戀(梨汁檸檬梳打)
兩款都係清甜帶酸,幾開胃解膩。