2017-06-18 581 瀏覽
平日收工之後想搵朋友食餐飯,平時就食開普通茶餐廳,今晚就想食啲特別啲既嘢, 之前喺韓國都食過呢間餐廳, 同埋見佢有一啲韓國無嘅本地口味,所以收工之後一於嚟試下啦炸薯角諗住炸薯角普普通通冇乜特別,但係都帶俾我驚喜,呢度嘅炸薯角炸得十分香脆,而且上菜嘅時候仍然熱辣辣, 感覺到係新鮮出爐韓式香辣海螺冷麵好懷念韓國的冷麵呀,所以一於叫黎試下,呢個係用一啲比較幼身嘅麵條,食法類似涼拌麵, 撈埋啲醬汁,食落去微辣酸酸哋咁, 都幾開胃㗎照燒汁炸雞間鋪都有啲平時食開嘅炸雞口味, 照燒汁味都幾濃郁,肉質都幾嫩滑甜辣炸雞甜辣炸雞畀我嘅感覺食落去酸酸微微,有少許辣,都幾開胃香蒜炸雞香蒜炸雞聞落去感覺係十分之重,因為佢係用生蒜去做成呢一個嘅香蒜汁,但係食落去就帶畀我驚喜,冇乜乸喉感覺同埋辣度適中,反而有微微嘅香蒜味,十分滋味原味炸雞原味炸雞食落去比較乾身, 就適合一啲冇咁重口味既人啦 ,唔太油膩, 食多幾件都唔會覺得太漏香蔥炸雞我自己個人就十分鐘意食蔥,見到呢個味道嘅炸雞, 我覺得十分吸引 ,雞面放咗好多蔥絲 但唔會搶左原有雞味, 食落去係一個新穎嘅配搭四川麻香炸雞我份人唔鍾意食辣,但係呢個辣味係比較少 ,反

炸薯角

韓式香辣海螺冷麵

照燒汁炸雞

甜辣炸雞
甜辣炸雞畀我嘅感覺食落去酸酸微微,有少許辣,都幾開胃

香蒜炸雞

原味炸雞

香蔥炸雞

四川麻香炸雞
我份人唔鍾意食辣,但係呢個辣味係比較少 ,反而食落去麻嘅感覺比較多,所以食落去感覺都幾得意