韓屋

Hanook Korean Restaurant
2021-06-13 63 瀏覽
雖然夏天已經好熱,但都無阻我去食下湯飯,石頭鍋飯咁🤩 呢排就去左尖沙咀呢間專食飯類、湯甜同餃子的韓國小店試下😜 7店去到已經坐滿,睇來好受歡迎!不過位置就有啲狹窄啦。-馬鈴薯排骨湯。呢款湯唔似一般的泡菜湯咁常見,係香港比較小有。湯底帶小小辣,有啲胡椒同韓式大醬的味道。入面有2舊薯仔、大白菜,豆芽同排骨。大白菜同豆芽吸晒湯,而排骨就好腍,腍到會自己甩出來的程度🤣 薯仔就啱啱好粉的狀態。-要加錢的蕎麥麵。冇咩好特別🤔 但麵質幾煙韌,放左落湯都唔會變軟。-石鍋牛肉芝士拌飯。芝士係底部,一撈起就會拉晒絲🤩 飯係用左紅米飯,所以食落比較有咬口但會偏硬。入面有大量雜菜,牛肉都係佢地自家醃制,有甜甜地的牛肉味😌 同埋佢地落左好多麻油,所以香得來有小小油。-帝皇蟹肉蟹膏煎餃子。係一隻普通的韓式粉絲餃🤔 -整體湯類比較出色,可能蒸餃子皇都會唔錯呢😬

帝皇蟹肉蟹膏煎餃子。係一隻普通的韓式粉絲餃🤔

整體湯類比較出色,可能蒸餃子皇都會唔錯呢😬