2018-05-31 932 瀏覽
有個fd係觀塘做野,好耐無見。今日我難得可以🐍🐁出黎,當然要約佢出黎食餐飯,歇一歇。見呢間沾麵店幾旺場,裝修又幾靚,好有和風feel咁,所以決定入去一齊食個麵。天氣熱辣辣,當然先整番杯凍野消下暑。我果杯雜果梳打真係有好多雜果係入面,大大杯,正。Fd果杯巨峰提子椰果梳打d椰果細粒粒,用粗飲管可以啜住黎飲。蘋果沙律賣相好特別,一條條咁,仲加左d粟米片同蟹子,口感、味道同層次感都大大提升,餐前小食必叫。餃子底皮煎到微脆,上面仲舖左少少蔥花。裡面有d肉汁,吾會乾曾曾。燒鱈魚棒排得好靚,我fd即刻放左張相上IG呃哈。本身諗住上面d醬油會有點粘牙,點知一d都吾粘,仲好爽脆同好香,同啤酒好夾,必叫。d魚點d醬汁加d檸檬汁真係好開胃,而且魚仔細細,好而入口,好快被我地成碟KO。主角黎了個沾麵湯係非常濃厚既豬骨湯,上面灑左少少蔥花,加埋用印有麵館名既碗裝住,賣相有心思。碗沾麵幾大碗,彈牙程度比一般拉麵沾麵高同粗一點,仔細看每條麵都有坑,怪吾知掛沾麵湯同蔥花都無難道。

天氣熱辣辣,當然先整番杯凍野消下暑。
我果杯雜果梳打真係有好多雜果係入面,大大杯,正。
雜果梳打

巨峰提子椰果梳打

和風蘋果沙律

餃子底皮煎到微脆,上面仲舖左少少蔥花。
裡面有d肉汁,吾會乾曾曾。

燒鱈魚棒排得好靚,我fd即刻放左張相上IG呃
哈。

燒鱈魚棒