2017-12-26 87 瀏覽
因為我一直都好鍾意食西餐,所以喺open rice到見到呢間好似幾吸引又多好評,就決定同男朋友喺聖誕節一齊嚟食。我哋即日book咗5:30,因為怕人多~其實本身都冇諗過竟然仲有得book😂同埋book咁早係因為openrice訂位嘅話7:30前離座有88折🖒咁5:30就可以食兩個鐘😁餐廳位於銀城9樓非常方便,一入到去已經有職員幫手登記同帶位。職員比咗個窗口位我哋,望到街景,全間餐廳大部分都係booth,坐得非常舒服🖒🖒🖒我哋點咗4樣野食,包括美國安格斯肉眼扒、水牛城雞翼、蟹肉牛油果沙律、薯條,同埋兩杯cocktail加一杯Mocktail。首先要讚嘅係上野飲嘅速度好快,唔洗2分鐘就送到🖒我本身就唔太好酒,所以叫咗Shirley Temple,男朋友叫我幫佢簡杯mocktail,咁我就簡了Sex On The Beach。一嚟到我就試飲咗男朋友嗰杯先,平時唔好飲嘅我,竟然覺得幾好飲,啲果汁味唔會搶咗volka嘅味🖒不錯!但我杯Shirley Temple就遜色啲啦!基本上同飲7up冇分別😭上完飲品冇幾耐就嚟咗水牛城雞翼,有6隻,雞翼都算大隻🖒開頭第一啖會覺得個汁太酸,但食食下都覺得冇乜野

Shirley Temple

Sex On The Beach

上完飲品冇幾耐就嚟咗水牛城雞翼,有6隻,雞翼都算大隻🖒開頭第一啖會覺得個汁太酸,但食食下都覺得冇乜野可以接受,不過都係覺得可以唔洗咁酸,但味道係不錯的!
水牛城雞翼

跟住到薯條出場,薯條份量都算多,配埋松露蜜糖芥末醬同車打芝士醬。我想講... 呢個係必點😍😍😍薯條熱嘅又香脆,兩隻醬都好好食,特別係松露醬,非常香🖒
薯條

之後就上埋個蟹肉牛油果沙律。好靚😂
蟹肉牛油果沙律

入面真係啖啖蟹肉嚟架😍😍😍個汁應該係芒果汁,酸酸甜甜咁好fresh❤不過略嫌有啲啲dry,如果蟹肉入面加少少爽口嘅蔬菜會更好,再唔係就比多少少青瓜!事關如果就咁一兩片青瓜配蟹肉有啲濟~
蟹肉牛油果沙律

當我哋差唔多食曬以上三樣野嘅時候,肉眼扒就到了!時間真係岩岩好🖒
不過一望到其實有啲失望,因為個賣相😂😂有啲求其~不過味道始終比較重要,所以無所謂吧!
我哋叫咗5成熟,size算大唔太薄,非常容易切開,味道好似有少少燶燶地😂但係非常香同易入口,肉汁好正~如果唔係燶味有啲重就perfect😂
美國安格斯肉眼扒

話說其實食到中間,男朋友又想叫另一杯cocktail,我就簡咗Tequila Sunrise。嗯... 我少飲酒,飲咗啖發現自己唔鍾意tequila陣味,不過男朋友話杯野其實ok的🤔但我哋兩個都係喜歡第一杯嘅Sex on the beach多啲。
Tequila Sunrise

最後坐到7點15分左右就埋單,本身餐牌上寫明嗌任何散叫食品就可以享指定野飲半價,再加上有openrice訂座88折,呢餐$5xx埋單。
我覺得食物質素同環境都對得起價錢🖒啲小食價錢唔貴,飲品同酒嘅選擇有成6版頁咁多❤好適合同朋友食下野飲下酒傾下計🖒
我同男朋友都對呢間餐廳嘅評價很高,絕對會多啲嚟❤❤❤

2017-12-25
聖誕節