2019-01-29 2429 瀏覽
來過天龍軒幾次,覺得係香港真係算數一數二,Ritz Carlton 香港基本上間間餐廳都非常高水準,但天龍軒應該比較受歡迎,次次我都早幾個星期make reservation, 尤其星期日,否則九成無位,而且來到102樓,除左食都想坐窗邊位,欣賞佢地無敵既海景及可以睇晒成個香港島既景色今日叫左佢地推介的點心,蝦餃皮夠薄但蝦味唔夠,花膠腸粉一般,芋頭榚蒸既好少食,佢地非常好食,芋頭味濃,最好食係蝦多士,每件既蝦味極濃郁,食完想多碟個種好味法,而燒味佢地可以每人一位,自選三種,我地每人自選自己既心水,得出結論係最好食係叉燒因該真係做到入口即溶化,其次係油雞,雞味濃,醬油味好正,佢地應該用好靚醬油,我自己家中只用香港出的盤晒醬油,完全將其他品牌比下去,燒肉keep到水準,但唔算驚喜我地每次來Ritz Carlton 原因除了佢地既食物水平,最重要都係佢地極高服務質素,今次都唔例外,非常開心及滿足既兩小時Lunch

2019-01-27
  • 窩貼大蝦多士