2017-07-08 146 瀏覽
難得今日可以忙裏偷閑,約咗一個好耐無見嘅朋友,打算搵間靜靜地嘅餐廳傾吓計享受午餐。於是我地就上黎位於銅鑼灣嘅凡高廚房呢間樓上Cafe其實係我同事推介嘅,佢講到咁好當然一定要來試一試啦一想到去就已經有張桌球枱可以玩下輕鬆下我哋被安排坐喺餐廳最埋邊,隔離就擺咗好多藝術嘅擺設。我哋望咗個午餐餐牌就點左以下食物:餐湯係南瓜湯,味道唔錯餐包係熱辣辣配埋牛油忌廉套餐加$58就有海鮮拼盤海鮮的確鮮味,真係好抵食,如果生蠔可以有多一隻就更加好呢個意粉聽落好似好寡,因為係素來的。但係食落有驚喜味道唔錯,調味啱啱好燒豬肋骨配好邪惡嘅薯蓉我就覺得薯蓉啱啱好,但朋友就嫌佢淡得滯唔夠牛油味。另外,豬肋骨我就覺得淋啲好味啲,朋友就覺得啱啱好。所以口味嘅嘢真係見仁見智另外以上兩款甜品都係根餐送嘅,好靚好有誠意仲印住Van Gogh的字樣無論味道同賣相都好掂兩個人食咗$291,好抵食總結: 凡高係一間好高質素嘅樓上Cafe,除咗食物質素高,仲有空間比客人玩樂relax下。經過今日用餐經驗,絕對會介紹比其他朋友
一想到去就已經有張桌球枱
可以玩下輕鬆下
我哋被安排坐喺餐廳最埋邊,隔離就擺咗好多藝術嘅擺設。
我哋望咗個午餐餐牌就點左以下食物:
南瓜湯
餐湯係南瓜湯,味道唔錯
餐包係熱辣辣配埋牛油忌廉
海鮮拼盤
套餐加$58就有海鮮拼盤
海鮮的確鮮味,真係好抵食,如果生蠔可以有多一隻就更加好
黑松露西蘭花蘆筍意粉
呢個意粉聽落好似好寡,因為係素來的。但係食落有驚喜
味道唔錯,調味啱啱好
燒豬肋骨
燒豬肋骨配好邪惡嘅薯蓉
焗布甸
芝士蛋糕
另外以上兩款甜品都係根餐送嘅,好靚好有誠意
仲印住Van Gogh的字樣
無論味道同賣相都好掂