2023-06-22 100 瀏覽
今次黎到呢間超人氣嘅和風cafe,次次經過都見到好多人排隊,入面環境好靚,一入門口就見到大大嘅櫻花樹🌸同圓弧樓梯,少女心噴發💗,超有和風感覺。 🍴廣島蠔椪醋蛋包飯好靚嘅日式蛋包飯💕睇youtube片就見得多 食好似真係第一次😳𐝹開蛋包就見到入面超嫩嘅半熟內裡帶點流心蛋液 口感好軟嫩入面係有蔬菜粒粒嘅醬油味炒飯旁邊配搭一樣好軟滑嘅廣島蠔同埋芝士醬汁整體感覺好濃厚creamy 🍴明太子蛋包意粉蛋包意粉應該第一次見一樣係超嫩滑嘅蛋 仲食到有濃濃嘅牛奶味好濃郁嘅明太子醬汁包裹住意粉佈滿明太子粒粒🤩仲有三文魚子嘅海鮮風味加埋菇菌類香味 食落去超幸福嘅感覺 🍴櫻花蝦燒茄子好香好惹味嘅小食茄子軟嫩多汁上面加左木魚同紫菜 好有和風feel 🍴紅豆牛乳用上4.3牛乳🥛牛奶味濃郁配上軟綿綿嘅紅豆甜度剛剛好 🍴焙茶麻糬沙冰焙茶味恰到好處🍵有茶味又唔會苦😍沙冰打得細滑 帶有少少碎冰口感 🍴極・日式布甸船好大份嘅甜品 要同人share先得😆包含日式布丁🍮同芝士蛋糕食埋甜品真係好滿足🥰 食物好好味又大份,日式木系裝修同食物都好靚適合打卡💮,見到有人專程帶埋狗狗黎影相,先知佢係寵物友善餐廳呢☺。

🍴廣島蠔椪醋蛋包飯
好靚嘅日式蛋包飯💕