2014-11-15 676 瀏覽
個幾月來日日行鬼咁遠先有巴士搭,好在發現了這間勁好味的「廟街小食」,咩都抵番晒!呢幾日巴士又改左我本應唔使再去油麻地,我都係照行去,因為實在太好食喇!個人最愛燒雞肶($15)、燒雞全翼($10)、燒雞中翼($10)&燒羊肉($8),入晒味燒雞翼我鍾意食嘛。早幾日見有大條秋刀魚($13),又係正到爆,呢類雪藏魚難整得好,哈,呢檔野又竟然燒得咁好食,入味唔乾柴又唔腥,我食到冇晒醬叫佢添又快手,正!仲有加分位係佢有幾個烤爐,唔使點等好快有得食,今晚嘆完燒豆腐($8)&燒雞翼尖($6),條秋刀魚就啱啱燒好喇!食到忘晒形完全忘記身處油麻地鴉打街,忘形嘆緊之際有幾件洋妞問我Can U speak English? How much呢呢呵呵咩咩差,即指住老板話He can speak English,咪鬼阻住我食好野嘛!咱們係國際之都香港喎,邊個香港人唔吹得幾咀粵英普先得架。 日日食好味燒烤串,實在都好驚爆瘡,貼住就有檔即搾果汁,買杯潤潤先,$18蚊夠大杯生果新鮮冇腐味,正!

。

2014-11-14
2 分鐘 (堂食)