2019-04-25 1914 瀏覽
今日一早起身接個女,本身諗住去圓方食pancake,點知關門大吉😑諗諗外唯有去食中菜,記得上次食過龍璽都唔錯,諗住去食多次啦,上到去見到呢間波士都有開,即上openrice睇下有咩好食,原來都係做點心,喺冇book台既情況下,都有位俾我,不過唔係窗口靚位,求其啦,目的食野,一睇餐廳,有好多野都想食,不過,依家唔同以前,明知自己食唔曬唔夠膽叫咁多,廢事浪費野😅同埋個女食,3個人都叫左唔少野,當然食唔曬,打包左啲返去俾屋企人食😁趁冇人時走左去影個靚景一下😂😂松露豬(咸水角)呢個好食,皮唔厚,入面係黑松露豬肉叉燒餐包(黑豚肉?)我本身以為係叫左雪影叉燒包,原來自己睇錯🤣🤣不過不失啦蒜蓉蝦春卷呢個夠脆,阿女鐘意食,揸住慢慢咬,入面啲蝦好彈牙😋螞蟻上樹餃呢個試得過,芹菜香,入面啲蝦好彈,又大隻,有少少四川口味(辣辣地)👍👍蝦餃,魚子燒賣呢2個我都冇食(本身都唔好)問先生,先生話不過不失啦。海鮮煎脆麵阿女好鐘意食麵,一定要叫個麵俾佢,啲侍應都好好,可能見我地2大1細,叫呢個麵果時都講聲話個麵都幾大份,有成8舊,怕太多,我哋話左冇問題,因要俾阿女食,冇辦法,唯有打包囉😝不過個麵都好食,我食左2舊😁芋

趁冇人時走左去影個靚景一下😂😂

松露豬(咸水角)

呢個好食,皮唔厚,入面係黑松露豬肉

叉燒餐包(黑豚肉?)

我本身以為係叫左雪影叉燒包,原來自己睇錯🤣🤣不過不失啦

蒜蓉蝦春卷

呢個夠脆,阿女鐘意食,揸住慢慢咬,入面啲蝦好彈牙😋

螞蟻上樹餃

蝦餃,魚子燒賣

呢2個我都冇食(本身都唔好)問先生,先生話不過不失啦。

海鮮煎脆麵

芋角芝士?

呢個類似出面叫蜂巢芋角既野,中間多左啲芝士,唔錯,本人覺得食落唔太油,可以!

燕窩蛋撻

呢個真係冇乜驚喜,可以省去

整體黎講係ok既,下次諗起時都可以再黎既,試下其它囉😄😄