2018-06-11 295 瀏覽
想食呢間台式火鍋好耐 終於就到時間再早兩星期預約埋(因為睇食評見呢間好受歡迎,好驚walk-in 會冇位🤣🤣)一黎到即刻安排入座 環境唔錯 座位寬敞安排左我地坐卡位 旁邊玻璃就係對住海景堅有氣氛一坐落枱就有個九宮格比我地揀調味料,梗係樣樣都試下🤣跟隨住 有四款涼拌小食 涼拌雲耳 同雞絲都可以續加四款味道都帶少少辣 少許麻辣更是惹味,同事同我都唔食得辣,但對住呢幾樣微辣既小食都停唔到口🙊 作為前菜好開胃六點天未黑 仲睇到藍天白雲之後叫左 卜卜硯冬瓜海鮮鍋 賣相已經吸引曬我同友人既眼球下面有好大塊冬瓜 相對滾起既時候要比較長 等到口水都就流冬瓜最後吸晒啲湯既味,十分清甜🤤建議可以將半量冬瓜先盛起,咁樣個湯應該可以快啲滾(餓底溫馨提示)可以自選一肉類 我地選左安格斯牛 二人份量黎講一啲都唔少,牛味濃郁,脂肪分佈比勻,相比平時打邊爐叫肥牛,呢度絕對係輕型版本(覺得打邊爐都可以好健康)介紹番呢幾條充滿霸氣既響鈴😈一條等於平日既兩條,層次十足,更加係呃like之選一系列既手工丸或鹵品,一人一份,我地揀左前者,又一精緻小品,見到都想食手打丸爽口彈牙,啖啖黑松露味既餃子個人最鐘意呢款 香菇味濃 打

一黎到即刻安排入座 環境唔錯 座位寬敞
安排左我地坐卡位 旁邊玻璃就係對住海景
堅有氣氛

一坐落枱就有個九宮格比我地揀調味料,梗係樣樣都試下🤣

跟隨住 有四款涼拌小食 涼拌雲耳 同雞絲

賣相已經吸引曬我同友人既眼球
下面有好大塊冬瓜
相對滾起既時候要比較長 等到口水都就流

可以自選一肉類 我地選左安格斯牛

手打丸爽口彈牙,啖啖黑松露味既餃子

個人最鐘意呢款 香菇味濃

打邊爐都有得食台灣腸 好食