2022-10-02 408 瀏覽
這間極上千島櫻海景放題位於荃灣海之戀商場3樓店舖,係一間日式放题,店面環境都算幾大🤔,坐著寬鬆舒適😙好有日式格局,同時望到大海景同埋汀九大橋😮我覺得都好吸引😍,日落一邊食嘢一邊觀景真係好正👍!.佢嘅坐位分別有🤔:日式榻榻米坐房位海景景觀卡位中廳普通枱位.分別都有自助區:有炸物、熱食、甜品、湯、飲品、清酒、梅酒.同時都有3款同價錢放題選擇:經典千精選島豪華櫻.豪華櫻放題 $348.刺身呢款剌身有:三文魚 、希靈魚、 油甘魚 、北寄貝 、象拔蚌、 貝柱 、八爪魚、 北海道帶子 、松葉蟹腳 、原隻醉鮑魚,每一款賣相色澤都好新鮮😙口感嫩滑味道完全冇腥味,尤其是我鍾意食嘅原隻醉鮑魚望著都幾好🤔,食到入口口感爽口又彈牙都好烟韌😋,味道散發帶有酒香味😙,松葉蟹腳味道鮮味帶點咸鮮味😋,肉質都好鮮甜口感都好美味!.壽司極上櫻花船 花之戀呢一款櫻花船賣相望著都幾特別🤔,係用咗腐皮造成一隻小船仔盛載食物,真係睇得又食得😍😋,花之戀色澤肉質味道鮮甜😙,食到入口粒粒脆卜卜帶啖啖肉!.香燒三文魚鮫三文魚攪望著都幾好🤔,散發燒香味😙,三文魚肉質嫩滑咸香,尤其是佢嘅魚攪位肉質勁滑口😋,完全冇腥嘅味道,我覺得都幾好食

日落一邊食嘢一邊觀景真係好正👍!
佢嘅坐位分別有🤔:
日式榻榻米坐房位
海景景觀卡位
中廳普通枱位
分別都有自助區:
有炸物、熱食、甜品、湯、飲品
、清酒、梅酒

呢款剌身有:

壽司
極上櫻花船 花之戀

香燒三文魚鮫
三文魚攪望著都幾好🤔,散發燒香味😙,三文魚肉質嫩滑咸香,尤其是佢嘅魚攪位肉質勁滑口😋,完全冇腥嘅味道,我覺得都幾好食!

清酒煮蜆
呢一款清酒煮蜆細細隻蜆酒香味道都幾好😙,食到入口帶點酒味,蜆肉肉質口感嫰滑😋,味道都幾好🤔 !
椒鹽雞軟骨
呢款雞軟骨金黄細細粒口感烟韌😋,入口好脆口椒鹽味道都好香口😙,用嚟嘆吓酒都唔錯!

鹽燒海蝦
呢一款鹽燒海蝦散發燒香味😙,色香味都睇得吓🤔,食入口味道十分之惹味😋,而味道夠哂香而脆口,蝦肉肉質都好爽口味道都好鮮味!
2022-09-29