2014-07-30 6401 瀏覽
以前在London的時侯已經在Canary Whard的Jamie's Italian食過 味道不錯 所以對他們並不會感到陌生昨日朋友話佢訂到台 問有無興趣試一下香港的 所以就突然好快就試到了 苜先我早左到 waiters安排左坐位比我後大約10-15分鐘 我朋友都到左樓下 但樓下唔知點解話我朋友無book台 唔想比佢上來 總之 講下d野食啦我兩都點左杯Bellini 幾靚既 味道一般啦其實Waitress姐姐有介紹叫我地食meat plank的 但又唔係好feel like meat 所以無叫 而叫左呢個Fish in a bag. 味道只係同普通錫紙焗的無乜分別 唔覺得有咩特別的seasoning 而海鮮下面的rice and wheat就真心覺得麻麻 明明係海鮮下面但無海解味 只食到lemon 同 capris 味 而個三文魚都要分小小蕃茄一齊食先出色點 最後點左兩個甜品 一個係Strawberry and cream, 上面的pastry有d poppy seed幾香 下面就只係一球好細的frozen yoghurt同士多啤梨而呢個Autumn Rippled Pavlova
我兩都點左杯Bellini 幾靚既 味道一般啦
Bellini
Fish in a bag
Strawberry and cream
而呢個Autumn Rippled Pavlova 都無咩好躦 可能我平時鐘意食chewy的pavlova 呢個又硬又甜 果醬又酸
Autumn Rippled Pavlova
差本上整體環境服務都好好 就係食物很一般 可能我個main唔係叫佢d must eat dish 啦 其實呢度d牛係英國入貨的 但住左英國4年 真係食開就知英國牛有陣british味 真係唔覺得英國的牛好食 對我來說唔吸引
總結係以剛開業來說 這樣的味道就真是有點失望 實在over-rated.
2014-07-30