招聘中
最高可達 $19,200
最高可達 $21,500
最高可達 $28,000
月薪
更多筍工 (7)
這次的午餐是男朋友同我慶祝生日而設的,他知道我一向都喜歡食烏冬同拉麵,所以今次帶我去試下這間烏冬,去到一睇店舖名,就覺得好特別。我叫了一個溫泉蛋烏冬,加一個炒豚肉。拎住托盤行去同師傅講想食什麼烏冬,好快就望住他煮好碗烏冬,拎住碗繼續係counter睇下有無想食的天婦羅,飲品,最後就可以去俾錢。之後去自助調味料區,個度有個牌掛係上面,講解不同的調味料,有薑、蔥、芝麻、鰹魚醬油、天婦羅碎等等。我照牌的拍示,係烏冬上加了三湯匙的鰹魚醬油,天婦羅碎。自己去搵一個舒服的位,把溫泉蛋同鰹魚醬油混合在一起,咬一口讚岐烏冬,真係好煙韌彈牙,加少少天婦羅碎,好脆,好好食,特別鰹魚醬油把成碗烏冬的味道提升。另外炒豚肉比較乾同多油,所以把豚肉點一點烏冬汁先比較易入口。男朋友選了牛肉烏冬加飯糰,隻蛋太熟,牛肉都OK,飯糰入面的飯好入味,應該係飯入面加了醬汁,所以不用出面加豉油。但飯糰不是太大,十幾蚊件覺得唔太平宜。店舖內外都有指示指引顧客特別的點餐方法不過估唔到中size的烏冬都咁大碗,至少食得飽,而且都只是$40-50一碗烏冬,係尖沙咀未必可以咁平食到個午餐~同埋都好小機會會係自己去取餐,餐具,水都係自取的

溫泉蛋烏冬
豚肉烏冬
店舖內外都有指示指引顧客特別的點餐方法
同埋都好小機會會係自己去取餐,餐具,水都係自取的,食完自己拎返個托盤俾服務員,這個感覺都幾好,訓練自己有手尾,因為通常食一餐飯,多數都是被人去服侍的,而這一餐反而要自己落手落腳,哈,好特別的經歴。
2013-09-07
生日