餐廳: 磯野水產
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
心夜來潮今晚想食日本菜🇯🇵,呢度供應食物都好豐富,除左必備既磯燒、刺身、壽司,仲有好多出面食唔到既特色食物,品嚐美酒佳餚正式開始......👏🏻🥗前菜 $30有青瓜、西芹、沙葛、紅蘿蔔同生菜。特別一提係平時煲湯會飲到既沙葛,生吃爽脆多汁,多份滋味。右邊既鯷魚醬係混合咗沙甸魚、多春魚,帶咸香,蘸上新鮮蔬菜夠爽、夠清甜,美味又有特別既一道前菜。🎏極盛合(喜)$1666(帶子、鮑魚、赤蝦、白貝各兩隻、響螺、蟹腳、季節活魚)眼前一亮既海鮮盛合,呢度嘅海鮮都可以自由選擇煮法 ,未落肚都已經流哂口水。🥢響螺刺身選擇切片做刺身,被切成好多片,爽口柔韌帶鮮甜。🥢赤蝦刺身赤蝦大隻肥美,肉質黏口又彈牙,鮮味十足😋。🥢磯煮鮑魚 / 鮑魚濱燒鮑魚厚身大隻,影相時仲不段跳舞,可見非常新鮮。試左兩種煮法,先黎磯煮,肉質柔嫩,帶點醬油甜味我幾鐘意。再黎係濱燒,爽口富彈性,比前者更彈牙,各有千秋。🥢活帆立貝濱燒(清酒 / 牛油)同樣地試哂兩種煮法,清酒令帆立貝更鮮甜,夠彈牙,帶酒香味。牛油黑松露上菜時香噴噴,松露令整體味道更加香濃突出,鮮甜無比。🥢鹽燒喜知次原條燒既喜之次賣相好靚仔😍,肉質夠多,皮與肉之間充滿飽滿油分
心夜來潮今晚想食日本菜🇯🇵,呢度供應食物都好豐富,除左必備既磯燒、刺身壽司,仲有好多出面食唔到既特色食物,品嚐美酒佳餚正式開始......👏🏻
🥗前菜 $30
前菜

🎏極盛合(喜)$1666
(帶子、鮑魚、赤蝦、白貝各兩隻、響螺、蟹腳、季節活魚)
極盛合(喜)

🥢響螺刺身
選擇切片做刺身,被切成好多片,爽口柔韌帶鮮甜。
響螺刺身

🥢赤蝦刺身
赤蝦大隻肥美,肉質黏口又彈牙,鮮味十足😋。
🥢磯煮鮑魚 / 鮑魚濱燒
磯煮鮑魚 / 鮑魚濱燒

🥢活帆立貝濱燒(清酒 / 牛油)
活帆立貝濱燒(清酒 / 牛油)

🥢鹽燒喜知次
原條燒既喜之次賣相好靚仔😍,肉質夠多,皮與肉之間充滿飽滿油分,燒過後仍然濕潤嫩滑且鮮甜,外皮更加係邪惡又好味😋。
🥢鱈場蟹腳濱燒
上菜時蟹味超級香,店員事先幫我地剪開蟹腳,好易起肉。蟹腳肉質纖細,非常鮮甜。
鹽燒喜知次

🥢鐵罐酒蒸白貝 $178
大鐵罐放滿清酒、昆布、白貝,滾起後再係罐上加上火焰。白貝吸收清酒精華,加上食材新鮮,食落極度鮮甜!兩隻真係唔夠喉丫😝。
鐵罐酒蒸白貝

🥢吞拿魚腦天額濱燒 $298
今晚最驚喜一道菜,腦天即吞拿魚頭頂既肉,一條吞拿魚只得兩片,非常珍貴。事前用秘製醬汁醃製,再即席用火槍燒至焦香半熟,魚味極濃,口感軟滑,入口即溶,非常滿足🤤😍。
吞拿魚腦天額濱燒

🥢鹽燒牛小排 $228
和牛外層燒得焦香,油脂分佈均勻,肉質嫩,牛味極濃郁。旁邊係自制辣椒、芥末籽醬,更令牛小排味道提升更高峰👍🏻🎊。
鹽燒牛小排

🥢和牛他他 $188
經人手不斷地剁切後,令牛肉既纖維切斷,不但牛味重,而且加上生鵪鶉蛋後更令牛肉香軟幼滑,配以沙葛、青瓜、芝麻、蔥花,令味道清新細膩,充滿層次。
和牛他他

🍶文佳人 $1180
採用低溫發酵、酒造傳承酒槽釀製而成,無加水、無濾過,保留酒原始既香氣。飲落口感濃郁、尾韻重,優質靚酒🥂。

🍰香蕉蛋糕 $38
蛋糕同cream都帶淡淡香蕉味,蛋糕口感非常香綿鬆軟。
🧀燒芝士年糕 $48
炸年糕就食得多,燒既就真係第一次,外焦香、內軟淋,一咬開芝士瘋狂湧出,相信會令芝士控欲罷不能。

而家每枱客人仲可以享有免費即影即有,除左留個回憶外,都影得幾好睇架😝。整體店員服務有禮、細心、面帶笑容,加上食物質素超哂班,有種賓至如歸既感覺,令我地渡過醇酒佳餚愉快之夜🍶🍱。
2018-01-21
前菜
極盛合(喜)
響螺刺身
磯煮鮑魚 / 鮑魚濱燒
活帆立貝濱燒(清酒 / 牛油)
鹽燒喜知次
鐵罐酒蒸白貝
吞拿魚腦天額濱燒
鹽燒牛小排
和牛他他
  • 磯煮鮑魚
  • 吞拿魚腦天額
  • 活帆立貝濱燒(牛油)