2022-06-03 242 瀏覽
👯‍♀️假期同閏密來個悠閑下午茶👯‍♀️終於有機會一試蝴蝶房🦋既下午茶,呢度係分三個course咁食。First course 係咸點,finger sandwiches🥪,幾款唔同既口味靚靚咁排係碟上,牛油果..煙三文魚魚子醬..cream cheese火腿..同松露..可能加上無食lunch, 款款都好好味😋Second course係scone同層架小甜點。scone抹上clotted cream係我嘅至愛,可以refill,不過之後重有好多甜品黎緊,梗係留肚啦😜Third course係table side served cakes, pastries and chocolate🍰🧁🍩🍪🍮兩架擺滿唔同甜品既餐車,由侍應推來續一介紹🤩全部都可以無限refill,,真係令人好興奮😍試左好多款蛋糕同朱古力🍫最推介係雲呢拿拿玻崙⭐️同閏蜜refill左兩次,拿破崙酥餅又甜又鬆脆,同坊間食到既餅皮唔一樣,中間既雲呢拿cream testure好厚,味道唔算好濃,配少少雜莓,成件事好優雅👯‍♀️另外有驚喜既係香芋蛋糕。平時唔會叫芋頭味既蛋糕食,驚佢落香精味道會好假。今日大膽一試,佢個樣成個cupc
👯‍♀️假期同閏密來個悠閑下午茶👯‍♀️

試左好多款蛋糕同朱古力🍫

另外有驚喜既係香芋蛋糕。平時唔會叫芋頭味既蛋糕食,驚佢落香精味道會好假。今日大膽一試,佢個樣成個cupcake咁,上面係好輕身既忌廉,奶味濃,有少少芋頭香,中間係鬆軟蛋糕同一層新鮮既芋泥,食落唔會好甜好heavy,如果再多啲芋泥重正😍

食呢個tea好似食左個甜品buffet咁,飽到晚餐都唔使食🤣雖然有一兩款唔係太啱我地口果,但其他既糕點同朱古力質素都係大部分食過既下午茶甜品之上,啲好平凡嘅pound cake🥧都整得好好味。

環境舒適,細細既地方,唔會好嘈。服務更加係一流,侍應全程都好主動幫我地既熱茶加水,介紹糕點同refill ,好有禮貌。

整體十分之滿意,我哋兩個一路食一路傾計,過咗一個好chill既下午。🥂