2019-05-19 629 瀏覽
之前係網上都成日見人討論,難得等到放假,終於可以去試下啦!黎個元朗半天郊遊!係元朗市區有小巴搭黎,大概半個鐘唔洗就黎到總站雷公田,落車就見到農場鮮奶既牌,行5至10分鐘到就會到。一路沿途行過去,一路吸收下難得既新鮮空氣,對於我地啲都市人黎講,日日返工放工,放假真係要去啲郊外既地方,呼吸下新鮮既空氣、放慢自己既腳步,被自己身心靈放鬆下😌😌經過郊野公園、見到個生態園牌,再行多陣就會到喇!呢個就係大門,入面就係農場公司喇!入到去左邊係食野既地方,見到好多人帶小朋友一家大細黎、有啲就帶狗仔,約埋班狗友一齊黎。入口右邊就係迷你農場,有山羊仔🐃同龜🐢可以買啲草拎黎餵羊仔,所以帶小朋友黎都係一個幾好既選擇黎👍🏻👍🏻我地坐低就叫左芒果布丁🍮、鮮奶燉蛋、馳名既餐蛋面同埋當然唔少得試下農場鮮奶啦!好耐無食過芒果布丁,芒果肉份量多又夠甜,不過就食唔出鮮奶既香味,可能比芒果味蓋曬。反而鮮奶燉蛋就食到鮮奶果種奶香、而且味道唔算好甜,值得推介👍🏻馳名既餐蛋面更加唔洗講就知好食啦!餐肉煎得岩岩好,脆得黎唔會太乾,隻蛋仲係荷包蛋,夾落去蛋黃岩岩好仲有少少流心、但又唔會太生完全唔熟咁,加埋公仔面又唔會太淋,成件事簡直係

經過郊野公園、見到個生態園牌,再行多陣就會到喇!

呢個就係大門,入面就係農場公司喇!

餐蛋面
鮮奶、芒果鮮奶布丁🍮、鮮奶燉蛋

馳名既餐蛋面更加唔洗講就知好食啦!餐肉煎得岩岩好,脆得黎唔會太乾,隻蛋仲係荷包蛋,夾落去蛋黃岩岩好仲有少少流心、但又唔會太生完全唔熟咁,加埋公仔面又唔會太淋,成件事簡直係perfect match!再加埋盒鮮奶,超香奶味又唔會好假既味,行10分鐘入黎食都抵呀!不過農場比我想像中細啲,但係同小朋友一家大細👨‍👩‍👧‍👦或者情侶👫放假拍拖黎就係一個遠離塵囂既好選擇👍🏻👍🏻

2019-04-20
餐蛋面