疫情緩和係約朋友出嚟見吓面,三幾個女仔就去咗馬灣。去馬灣第一時間搵一個望到海嘅餐廳,然後搵個靚位坐低,唔好太熱又驚曬親,咁呢間餐廳半開放式就最啱啦!❤️呢個環境唔叫返杯雞尾酒🍸🥂🍷Chill下真係對唔住自己啦🫡又有少少酒精微醺嘅感覺🫠係一個寫意嘅狀態☺️叫咗一杯Hugo都幾好飲😍另外朋友叫咗一杯雜莓雞尾酒酸酸甜甜亦都係唔錯嘅選擇!👏🏻👏🏻👏🏻➡️脆炸魷魚圈伴他他醬及青檸檬角 $88呢個魷魚圈感覺好特別☺️食得出好有鮮味🐟同埋食時唔會靭👍🏼有時炸得過熟會靭同縮水😃呢個竟然係啱啱好👏🏻可以話係廚師拿捏炸嘢嘅火候🔥同埋個他他醬🥣及青檸檬角🍋完全配合得天衣無縫值得一試!💃🏻➡️蘑菇黑松露湯 🫕$88 配蜆肉 🦪+$20呢個湯簡直冇得輸✌🏼新鮮蘑菇加黑松露成一個好creamy 嘅口感🥹蘑菇切碎蘑菇粒🌝加上好大隻好新鮮嘅蜆肉🦪食得出廚師誠意心血結晶🙌🏻🫶🏽所以未食嘢先飲咗呢個湯🥣你已經開始有滿足嘅感覺😍➡️尼哥斯沙律 $158🥹🥹🥹呢個沙律內容有吞拿魚刺身🐟牛油果🥑手指薯仔🥔烚蛋🥚法邊豆🌱黑橄欖⚫️🫒田園沙律🥗配意大利黑醋汁 🥃沙律仲有咩好講?😂材料夠新鮮配搭出多種口感😍😍食完令你心曠神怡💃🏻💃🏻💃🏻一定一定一

呢個環境唔叫返杯雞尾酒🍸🥂🍷

火箭菜🌿
聖馬爾扎諾番茄🍅
水牛芝士🧈
自家製茄汁🥣
其他嘢唔使講我諗我淨係講個餅底就已經贏晒,因為佢做得好薄,唔會好似淨係食啲厚粉團喺個口度,跟住好飽然後個面鋪少少料咁,佢完全係薄到你喺度諗點解啲料都可以鋪喺塊餅皮度葉餅皮仲要脆口,呢一個一定係整薄餅嘅師傅,對烘焙粉團嘅熟悉,先至可以做到呢個效果,咁你試唔試呀?👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻😍😍😍😍😍😍😍

總評📝
食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️