2024-07-17 918 瀏覽
📍Wingman 雞翼我最鍾意食🥳好耐之前已經聽聞過呢間雞翼專門店,主打雞翼放題,提供唔同嘅放題plan俾客人,心心念念咗咁耐終於食到啦😌餐廳主張雞翼係無激素同不含抗生素,食得開心之餘又放心✨💫10種雞翼口味放題 $188/位 (星期一至四)每次最多可以叫六款,每款有四隻~第一round已經比我叫左9款唔同口味嘅雞翼😎上枱嘅時候相當壯觀,影咗好一陣先捨得食😅🐥Buffalo 水牛城醬醬汁好濃郁,味道較酸甜,自己都比較鍾意食濕潤啲嘅雞翼!但略嫌有少少鹹,建議可以試咗淡味嘅雞翼先🐥Cajun Spice 紐奧良香粉 加咗新鮮青檸同混合香料:分別有香草、洋蔥粉、辣粉、蒜粉,食落酸味比較突出,味道相對都較fresh,容易解油膩感🐥 Cali Style 加州風情鋪滿咗大量嘅巴馬臣芝士🧀芝士唔算係好鹹嘅嗰種!食落帶有蒜蓉味,重口味人士必食啊!🐥 Carolina Reaper 死神醬呢款真係要量力而為💥入口先酸甜,之後就開始辣,有後勁!勇敢地試咗半隻,辣到我飲咗半杯檸檬茶,冷靜左成5分鐘先冇事😭辣嘅程度大概係譚仔中辣❗️🐥 Hoisin Glaze 中式海鮮醬混合左海鮮醬、蜂蜜、黑芝麻同洋蔥,食
📍Wingman

💫10種雞翼口味放題 $188/位 (星期一至四)

🐥Buffalo 水牛城醬

🐥Cajun Spice 紐奧良香粉

🐥 Cali Style 加州風情

🐥 Carolina Reaper 死神醬

🐥 Hoisin Glaze 中式海鮮醬
混合左海鮮醬、蜂蜜、黑芝麻同洋蔥,食落甜甜地,味道幾特別!🥳比較少食到甜味嘅雞翼,值得一試~

🐥 Lemon Pepper 黑椒檸檬
味道相當清新,配合檸檬同黑胡椒碎~味道較酸酸甜甜,超級開胃!呢款之後亦都encore多round添,必食系列!

🐥Mongolian BBQ 蒙古燒烤
聞落好香!未食已經聞到好香既孜然粉味,同時都加入左四川花椒,帶黎麻麻辣辣既味道👅

🐥Ranch 田園風味
係酸忌廉與洋蔥🧅但又唔會覺得酸到食唔到!味道亦較fresh;個人就prefer 食重味既雞翼🫣

🐥 Thai Sweet Chilli 泰式甜酸醬
炸完之後沾上甜酸醬,味道正常但冇話有太大既驚喜😗呢款味道基本上唔會覺得伏,之後果round有再encore!

🐥 Espresso BBQ 咖啡燒烤醬
呢個我skip左🫣表示夜晚食到咖啡成分既會訓唔著,留翻比大家試🫡

🍹Drinks Free Flow 飲品放題
成個set包飲品任飲,好貼心!會有汽水同凍檸檬茶,檸檬茶只要+$10就可以任飲,其實都幾建議大家加,容易解油膩感🤩

⭐️好味指數:7.8/10

📍 Wingman (閣麟街) (中環)
中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

#中環 #Wingman #雞翼 #雞翼放題 #可能係世界上最好食嘅雞翼 #chickenwings #hk #hkfood
  • 黑椒檸檬雞翼
  • 黑椒檸檬味