2020-06-15 3146 瀏覽
今日我同朋友去咗慶祝我哋嘅相識紀念日,咁我哋呢就揀咗一間我哋之前都未食過嘅餐廳,呢間好多人老話好好食,佢就係👉🏻👉🏻倫哥私房菜嘅火煱👈🏻👈🏻咁我哋今日呢就book咗18:00,呢度環境非常之闊落,放嘢食嘅地方擺放又好整齊,都係放晒喺雪櫃裏面,感覺到好衛生👏🏻到我哋一坐低嘅時候,店員就好快上前招呼我哋,咁我哋今日呢就揀咗個小辣嘅雞煲,仲有今日特別嘅海鮮拼盤係免費送俾我哋食,海鮮拼盤呢分別有鮑魚、生蠔、蝦、帶子、魚片同埋黃蜆🥰打邊爐食嘅時候都幾新鮮咁個雞煲就好快送到黎,店員仲幫我哋炒咗兩炒,之後仲教我哋每隔一陣就要炒多次,咁好快就食得💕D雞好入味,而且好嫩滑,加埋啲配料洋蔥芫荽芹菜,味道正宗一流,重點係雞煲都係任食‼️‼️食完雞煲之後,我哋就可以換成打邊爐,可以選擇加錢換過一個新嘅煲,或者請店員幫我哋將雞煲嘅嘢全部撈起,之後就到個新嘅湯底落去,佢湯底都有三種,我哋就揀咗蕃茄湯底,佢嘅湯底唔似外面淨係加水,個湯底蕃茄味真係好濃郁😎👍🏻外面有一個調味吧,可以自己出去調自己鍾意嘅醬料佢食物都好多選擇,肥牛同豚肉都可以任叫,仲有丸類同菜類都好多選擇,松露小籠包係一款幾特別嘅丸,食落去有淡淡的松露味,裏

👍🏻外面有一個調味吧,可以自己出去調自己鍾意嘅醬料

佢食物都好多選擇,肥牛同豚肉都可以任叫,仲有丸類同菜類都好多選擇,松露小籠包係一款幾特別嘅丸,食落去有淡淡的松露味,裏面嘅肉汁都好正😆魚皮都係一個打邊爐好好嘅組合,加埋豬皮魷魚落個雞煲度頭就更加入味同好食👍🏻

另外佢飲品櫃都好多選擇,汽水涼茶同埋仲有解渴解油嘅茶類飲品👏🏻

最後仲送咗個黑糖白玉涼粉做happy ending,淡淡的黑糖味,完全係可以令到淡淡的黑糖味,完全係可以解膩‼️

2020-06-10
慶祝紀念