其實一直就想黎呢度試下,但遲遲都未有機會,今日拍拖偶然地經過蘭芳園,但本來plan去食日本料理,但我堅持想入去試下,最後呢一次偶然,令我發現唔少驚喜。一入到去發現店裡超級多人,但經店員巧妙安排坐位後,不用三分鐘已經有位。本身只係唸住食咖央,因為想留肚去食日本野,但入到去發現香味充斥全店,最後決定叫一個咖央,一碗心多多撈丁,一杯香滑奶茶。食物黎到之後,我地先發現原來我地坐左喺個廁所出面,但可惜已經恨錯難返,全店都係人,我唸想換個位都幾難,最後只好忍氣吞聲繼續食野。但當我地正介懷緊個廁所時,我無意咁將塊咖央放入口中,發現原來加入左奶黃既西多士真係好好味,奶黃既甜味同西多既味道係勁match,我再將心多多撈丁放入口中時,我已忘記個廁所喺我地後面,因為個心多多撈丁實在太好味,無論係啲材料定醬料都同成碗撈麵味道好夾,真係好好味;到本奶茶,真係又香又滑,同其它茶餐廳完全無得比,茶味香濃,奶味香滑,構成左一杯一百分既奶茶,下次有機會一定要黎試下其它野食。

咖央
香滑奶茶