嚟咗呢度10幾年。第一次黎係因為阿媽迫左我過嚟,自己對牛腩河冇乜興趣不過阿媽對佢非常推介我就試吓啦。一試就不能自拔。以前啲清湯腩清湯味好濃,同埋d腩肥瘦適中,價錢都好實惠只係大概$30。因為經常唔喺香港,一返到香港就回去食牛腩河。最初嗰10幾年都OK 㗎係近呢幾年我發覺佢有啲轉變。第一嘅大轉變就係價錢,有30多塊錢轉眼間變成多過$50。呢個價錢真係有啲貴,但係為咗心愛嘅清湯腩我都食啦。入去食我發覺啲湯冇以前咁龍嘅味道,而且飲完之後口會有啲一口喝我諗應該有少少味精啦。牛腩叫半肥瘦時好時唔好,因為有時煮得太林我就唔係咁鍾意。叫爽腩就一如以往咁好。其實比起我食過咁多間牛腩河,呢間算係早食㗎啦。雖然加咗少少味精有啲失望,但係仲係我食過最好食㗎喇。冇辦法啦!