2023-09-19
🍴餐廳:船渦📍地址: 銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓知道船渦有一人一鍋蒸海鮮餐,套餐份量都係一人份量,特登過嚟試下,呢度私隱度好高,可以落簾,一個人嚟食嘢都唔會望到對面。我哋兩個人叫咗一個八府巡按海鮮餐,再叫多個叉燒拉麵,海鮮餐真係抵食,已經包括咗咁多活海鮮,仲要送埋芝麻雞翼、餃子、沙律、粥底、仲有牛肉雞肉,兩個人都夠哂食。⭐八府巡按套餐🦞龍蝦、鮑魚、元貝、 北寄貝、扁蟶子、白蜆、蝦、鮮魚片、蟹(半隻)估唔到四百幾蚊都幾多海鮮,龍蝦仲係新鮮龍蝦,放落蒸鍋入面仲識郁!呢個價錢真係超值,蟹同鮑魚都好大隻!都係活鮑魚!🥩安格斯牛肉、雞腿肉除咗好多海鮮好抵食之外,仲包咗兩款肉類,推薦叫雞腿肉,蒸完之後好重雞味好鮮甜🥟蟹籽沙律、芝麻雞翼、雞軟骨餃子估唔到呢度炸物都係咁好食,芝麻雞翼必叫🥬三寶丸+時蔬拼盤其中有一隻丸,入面有啲薑蓉好好食,好特別🦀蟹膏蟹肉粥蒸完海鮮之後,店員幫忙煮粥,我叫咗蟹膏蟹肉粥,啖啖有蟹肉,結尾好滿足。🍜叉燒拉麵食完咁多海鮮一定要食返碗拉麵,無咁漏,一碗麵有好多片叉燒嘅抵食。
🍴餐廳:船渦
📍地址: 銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓
⭐八府巡按套餐
🦞龍蝦、鮑魚、元貝、 北寄貝、
扁蟶子、白蜆、蝦、鮮魚片、蟹(半隻)
🥩安格斯牛肉、雞腿肉
🥟蟹籽沙律、芝麻雞翼、雞軟骨餃子
估唔到呢度炸物都係咁好食,芝麻雞翼必叫
🥬三寶丸+時蔬拼盤
其中有一隻丸,入面有啲薑蓉好好食,好特別
🦀蟹膏蟹肉粥
🍜叉燒拉麵