2020-04-02 995 瀏覽
今晚同好朋友👭🏻嚟左E間隱世日式居酒屋飲兩杯🍻食下野盡訴心中情, 一入到去地方雖然唔大, 但感覺舒服, 好似身處係日本嘅居酒屋咁😊常陸野猫頭鷹啤酒🦉🍺武藏野白蘭地梅酒🥃白蘭地嘅香味加埋梅嘅甜味, E個組合非常夾而且好易入口, 甜度柔和平衡, 首先會嘗到白蘭地嘅味道, 慢慢會有梅味係唇齒迴盪, 味道唔錯!😊👍🏻精選廚師沙律🥗 今晚嘅廚師精選沙律係豆腐沙律, 豆腐嫩滑, 沙律菜夠爽脆!炸池魚BB🐟新鮮炸起嘅池魚bb熱辣辣, 酥脆可口, 佐酒一流!汁燒雞肉蔥串🐔🍢(上)雞肉肉汁旺盛, 口感嫩滑雞頸肉🐔🍢(中)肥瘦交織融合, 肉質富有彈性, 有嚼勁雞尾🐔🍢(下)小妹第一次食燒雞尾, 非常有驚喜, 雞尾香脆, 味道香濃而且不油膩, 食完仲有回甘嘅味道, 十分推介!😋👍🏻青葡萄豚肉卷🍇🐷🍢(左)用青提子同豬肉整嘅串燒都係第一次試, 青提子清甜多汁帶微酸, 加埋豚肉串燒令整體味道清新, 層次感增加而且無咁膩, 推介!味噌黑毛豚肉五花腩🐷🍢(中)五花腩片脂肪平均, 表面金黃微脆, 肉汁豐富汁燒和牛柳粒🐂🍢(右)牛柳粒牛味濃郁, 味道不過不失牛油燒粟米🌽粟米清甜多汁, 牛油味濃而不膩雞心🐔🍢(上)肉質細

常陸野猫頭鷹啤酒🦉🍺

武藏野白蘭地梅酒🥃

精選廚師沙律🥗
今晚嘅廚師精選沙律係豆腐沙律, 豆腐嫩滑, 沙律菜夠爽脆!

炸池魚BB🐟
新鮮炸起嘅池魚bb熱辣辣, 酥脆可口, 佐酒一流!

汁燒雞肉蔥串🐔🍢(上)
雞肉肉汁旺盛, 口感嫩滑
雞頸肉🐔🍢(中)
肥瘦交織融合, 肉質富有彈性, 有嚼勁
雞尾🐔🍢(下)

青葡萄豚肉卷🍇🐷🍢(左)
味噌黑毛豚肉五花腩🐷🍢(中)
五花腩片脂肪平均, 表面金黃微脆, 肉汁豐富
汁燒和牛柳粒🐂🍢(右)
牛柳粒牛味濃郁, 味道不過不失

牛油燒粟米🌽
粟米清甜多汁, 牛油味濃而不膩

雞心🐔🍢(上)
肉質細緻, 口感彈牙
雞皮🐔🍢(下)
油脂甘香, 外層焦脆, 咬落去仲有少少雞油溢出, 正!

燒飯團🍙
外脆內軟, 入面嘅配料都幾多, 調味唔錯!

牛舌心🐂🍢
牛味重, 質感爽口彈牙, 幾好味

土佐豆腐
熱辣辣嘅炸豆腐, 出面金黃色脆卜卜, 沾埋醬汁, 咬落去豆腐非常嫩滑, 炸嘅時間亦控制得岩岩好!

總結: 食物質素幾高, 價錢唔算貴, 店員服務態度好好, 環境好有日本居酒屋嘅感覺, cp值幾高, 十分推介!!😋👍🏻👍🏻
2020-03-25
  • 青葡萄豚肉卷