2021-10-30 831 瀏覽
今晚老公帶我到荃昌中心呢間小店食晚餐,話說呢間店係之前黎呢邊食野時老公無意中見到,真係好隱閉,唔專登行入去條巷仔真係唔為意有呢間店。不過當時已食完晚餐,諗住之後試下,拖咗一段時間,今晚終於黎食喇!店面好細只有幾張枱,不過menu內容就好豐富,除左一啲比較特別嘅晚餐set外,另外仲有幾版飯/意粉比你選擇,特別晚餐set本身已包是日餐湯、飲品加甜品,而飯/意粉就可加$20升級做晚餐,同樣包哂以上嘅野。最後我地叫咗個墨西哥烤雞卷晚餐,另一個南瓜蓉海鮮意粉加錢升級做晚餐。由於餐湯淨返一碗所以佢另外比咗個沙律我地,個餐湯係南瓜湯,夠綿不過略嫌淡口咗啲,定係我食慣重口味呢個先叫正常南瓜味?😂個沙律就係普通沙律,有我愛嘅醋油就加分❤然後上咗個意粉,細細碟,有幾隻蝦同一隻帶子,蝦夠爽口,帶子煎得唔太老,鮮味夠,今次個南瓜蓉就有少少甜味,食起上黎我覺得好味過南瓜湯😊(可能係南瓜嘅問題)而盤邊嘅蒜蓉包夠脆但如果熱返啲會更好。而個墨西哥烤雞卷晚餐就好大盤,有沙律、薯條、芝麻醬蕃茄、炒滑蛋同烤雞卷。薯條夠熱夠脆,蕃茄好大個好鮮甜,配芝麻醬好味😋個滑蛋真係好滑,有蛋汁最正!👍🏻而個主菜雞卷相對下就失色左少少,雞

而個墨西哥烤雞卷晚餐就好大盤,有沙律、薯條、芝麻醬蕃茄、炒滑蛋同烤雞卷。薯條夠熱夠脆,蕃茄好大個好鮮甜,配芝麻醬好味😋個滑蛋真係好滑,有蛋汁最正!👍🏻而個主菜雞卷相對下就失色左少少,雞肉比較少不過菜夠多,味道普通,但都OK嘅。

最後上咗兩件小小嘅芝士蛋糕,對我而言芝士味爭啲,作為一餐嘅結尾,算啱啱合格嘅水平。見到其他枱order嘅甜品睇落吸引啲😝

呢間小店可以再試,希望下次可以發現新大陸😁

是日餐湯(南瓜湯)、沙律
南瓜蓉海鮮意粉
墨西哥烤雞卷晚餐