2023-06-30 410 瀏覽
今日去咗間元朗一間好隱世嘅cafe,之前起ig見到已經好想去食佢哋嘅crepe 🤤我哋去錦上路站搭72小巴去,去到上村公園站落車行2分鐘就到,都幾方便~雖然要好多人見要駁程小巴會覺得遠,但真係值得去~因為果到都幾靚,而且野食真心唔錯🤤食完野可以係佢出面打卡,而且佢地仲有間showroom放咗d好特色嘅家俬比人客參觀同打下卡📸戶外嘅位置都好靚,好外國花園feel🌳佢個menu係掃qr code睇嘅,揀好再搵店員落單~起餐牌見佢地有唔少限定野,尤其係飲品,好多季節限定😍今次去都叫咗唔少野食,一份炸魚薯條,一份可麗餅,兩杯飲品同兩份甜品炸魚手指配薯條$108(轉黑松露薯條+$25)原本以為個炸魚指子係一條炸魚,上咗之後睇清楚先知佢真係寫炸魚手指😂食落都好脆同埋唔油膩,炸衣唔會好厚~黑松露薯條配埋黑松露蛋黃醬,好香黑松露味~薯薯好粗身好好食黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168份量其實都唔少,食完比我想像中飽,有兩隻蝦同兩粒帶子係面,帶子同蝦都好食原本佢上黎果陣,見到佢啲醬係邊邊到,我以為入面會無咩味啦,點知原來佢入面都有醬,個味係好夠,醬撈埋椰菜絲、芝士作為內餡,加埋面果隻太陽蛋🍳成份都好好

炸魚手指配薯條$108(轉黑松露薯條+$25)

黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168
原本佢上黎果陣,見到佢啲醬係邊邊到,我以為入面會無咩味啦,點知原來佢入面都有醬,個味係好夠,醬撈埋椰菜絲、芝士作為內餡,加埋面果隻太陽蛋🍳成份都好好食😋

Iced Latte $58
latte嘅咖啡base唔錯,飲到有少少煙燻味,唔知關唔關食完黑松露薯條事😂

蝶戀花荔枝冰(季節限定)$68
蝶戀花荔枝冰將個朵花雪佐係冰入面,融佐之後都幾靚~飲落係荔枝梳打嘅味道,唔錯

Affogato $88
雪糕幼滑~加埋香濃嘅咖啡好完美

宇治抹茶麻糬(限定)$58
宇治抹茶麻糬口感覺得有啲似蕨餅,加埋黑糖醬一齊食味道都唔錯
  • 黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅