2018-06-04 1448 瀏覽
估唔到佐敦呢頭會有一間高質素嘅咖啡店,感覺上真係隱世咖啡店,座落喺屋苑內,唔係咁多人識得去。如果唔係今日咁岩揸車經過附近,見到顏色鮮艷亮麗嘅門口,我都唔會停下腳步發現到佢。黃白色嘅門面真係好少見,顏色配搭非常之eye-catching!朋友點左一杯ice drip coffee! The best thing to do in summer is to stay indoor and have some nice iced drinks! #chilling我就點左一杯hand drip coffee, 咖啡豆係來自Ethiopia ,咖啡嘅花香味比較重,飲落都好濃郁。店員都好用心為我地介紹,用兩隻唔同嘅杯去飲同一種咖啡,都會有唔同嘅效果。如果想知道兩者有咩分別的話,記住去試一試啦。之後我仲點左一件matcha roll cake。蛋糕嘅口感尚算濕潤,而中間嘅抹茶忌廉會比我之前喺其他地方食到嘅較甜。如果茶味再甘香啲就好了!見到餐牌上面仲有嘢食,希望下次嚟嘅時候可以再試試bagel🤗