星期日晚去咗呢間位於佐敦嘅串燒小店食嘢,覺得味道超有驚喜呀!全部嘢都好食,有啲仲好出色,大推大家去試吓!🔸日本免治雞肉棒四色套餐 $98大推!真係好好食!單叫一件係$28,試晒4隻味只係$98,都幾抵食!雞肉棒軟滑多汁,唔會乾淨淨,入面有粒粒雞軟骨,口感好正!第一啖食嘅時候真係好驚喜!❣️火炙明太子醬第一件係食呢隻味,明太子醬濃郁,火炙過更香,鹹香味幾出!❣️蘿蔔蓉酸桔醋汁呢件幾開胃!蘿蔔蓉加醋汁酸酸味味,配埋雞肉棒食滑新解膩!❣️辣汁芝士本身以為只係普通芝士味,食落去辣辣哋,原本係辣汁芝士,味道好正好特別!❣️汁燒原味香甜,都好好食!🔸火炙A5黑毛和牛西冷薄燒 $98原價$158,會配日本雞蛋同白飯一齊食!見到呢款特價就想試吓~ 店員會即場喺面前燒,仲會問想熟啲定生啲👍🏻 黑毛和牛都幾大塊,燒完充滿油脂香🤤 撈埋蛋汁,再加白飯一齊食,好正!牛肉好軟腍滑,好香好味😋🔸燒鳥盛合5本 $108有雞中翼、日本雞胸軟骨、日本雞腎、日本雞皮同大蔥雞肉串~ 可以每樣試吓! 串燒嘅質素真係幾好,特別係雞皮!燒到表面香脆,中間仲係有啲咬口,唔會燒到乾柴,又唔會唔夠脆,恰到好處👍🏻 其他串燒都好食,食到出係即燒

🔸日本免治雞肉棒四色套餐 $98
❣️火炙明太子醬
第一件係食呢隻味,明太子醬濃郁,火炙過更香,鹹香味幾出!
❣️蘿蔔蓉酸桔醋汁
呢件幾開胃!蘿蔔蓉加醋汁酸酸味味,配埋雞肉棒食滑新解膩!
❣️辣汁芝士
❣️汁燒
原味香甜,都好好食!

🔸火炙A5黑毛和牛西冷薄燒 $98

燒雞皮
🔸燒鳥盛合5本 $108
有雞中翼、日本雞胸軟骨、日本雞腎、日本雞皮同大蔥雞肉串~ 可以每樣試吓! 串燒嘅質素真係幾好,特別係雞皮!燒到表面香脆,中間仲係有啲咬口,唔會燒到乾柴,又唔會唔夠脆,恰到好處👍🏻 其他串燒都好食,食到出係即燒同食到食材原味,又唔會太鹹!

🔸醬汁燒豆腐串 $20
🔸荔枝豚肉串 $15
推介豆腐串!好好食😋 豆腐勁多汁,而且好滑溜!醬汁味香濃唔會過鹹,會想encore!
荔枝豚肉串特價,味道唔錯,但就無咩驚喜,同埋比較細串~

🔸明太子燒飯糰 $34
我見到明太子就會叫🤣 第一次食明太子味嘅燒飯糰,都幾好食!入面係一大舊明太子,外面燒到幾香口又有啲嚼勁,醬油味幾香!

🔸芝麻醬蟹籽冷鳥冬 $48
呢個鳥冬睇落去平平無奇,估唔到食落又幾好味!鳥冬好彈牙煙韌,加撈蟹籽、蟹柳、麻醬一齊食,口感豐富又好食!

🔸巨峰乳酸梳打
🔸水蜜桃乳酸梳打
跟燒鳥盛盒加$15可以叫杯乳酸梳打,幾抵飲!正價就$38~味就唔錯,幾解渴!

呢間隱世串燒小店好值得去試吓呀!樣樣都好食😋 Openrice地址寫油麻地,但由佐敦或者柯士甸站去近啲,附近係嘉多娜,可以一齊幫襯😆
燒雞皮
  • 醬汁燒豆腐串